Újabb kollégánkkal folytatjuk bemutatkozó sorozatunkat. Ezen a héten Dr. Matos Márton fogorvos bemutatkozását olvashatjátok!

Dr. Matos Márton vagyok, már több mint két és fél éve dolgozok az Apollonia Dental Center fogászatán.

A családomba, egészen a nagyszülőkig visszamenőleg vannak fogorvosok, így elég egyértelmű volt ez az út. A középiskola után én más szakmát választottam, de hamar rájöttem, hogy a fogászat lesz a legjobb út számomra.

Próbálok specializálódni, főleg gyökértöméseket készítek. Ez az úgynevezett endodoncia. Ha egy fog olyan helyzetbe kerül, hogy már muszáj gyökértömést végezni, az endodoncia tudománya segít.

Laikusok nyelvén, ha elhalt egy fog, vagy már annyira szuvas hogy az elérte a fogbelet, gyökérkezelésre van szükség. Ahhoz, hogy vissza tudjuk építeni azt a fogat, hogy újra visszanyerje a rágó funkcióját, annak alapja, hogy a gyökércsatornákat megfelelően sterilizáljuk és le tudjuk zárni a baktériumok elől.

Számomra mindenki jó páciens, valakivel kicsit többet kell beszélgetni, meg kell győzni arról, hogy a kezelés abszolút az ő érdeke, nem célunk fájdalmat okozni. Minden páciensnek tudatosítania kell önmagában, hogy a fogászati kezelések a fájdalmak megszüntetéséről, az egészséges fogazat fenntartásáról szól.

Olvassa el másik fogászati cikkünket is:

Apollonia fogászat: szájüregi rákszűrés

Szájüregi rákszűrés – életet ment!

Magyarország a szájüregi rákok által okozott halálozás tekintetében férfiak és nők esetében egyaránt első helyen áll Európában. 1975 óta a szájüregi rákos halálozás ijesztően nagymértékben, körülbelül ötszörösére növekedett, mindkét nemben.

Kategóriák

Címkék

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv