Egy ebéd a csajokkal, mehet az Instára, aztán check-in a buliból a Facebookon egy fotóval. A nagymamáink fiatal koráról jó, ha száz kép készült, mi ennyit csinálunk 2-3 nap alatt. Persze a nagyi az összes képén kacag, kuncog, nevet, mi meg nem merjük mosolyra húzni a szánkat. A nagyit nem érdekelte a hófehér fogsor, nálunk meg már-már elvárás a tökéletes mosoly.

Ó, ha a telefonod Galériája mesélni tudna! Mennyi szelfi ami a kukában landol napról napra… Kevesen mondhatják el magukról, hogy teljesen elégedettek önmagukkal. Nem csoda, hiszen a közösségi média térhódításával egyre csak azon kapjuk magunkat, hogy mások filterekkel felturbózott élete után sóvárgunk, miközben a meló után zötykölődünk hazafelé.

Mivel manapság a közösségi média felületeken kezdjük a napunkat, a karizma, a kisugárzás olyannyira háttérbe szorult, hogy az egyetlen ami az önérték illúziójával kecsegtet, egy jó fotó, pár filter meg emoji és a lájkhullám.

Biztos, hogy veled is megtörtént, hogy találkoztál valakivel, és egészen egyszerűen annyira lehengerlő volt a személyisége, hogy élvezet volt hallgatni minden szavát. Talán még az is előfordult, hogy egy vadidegen jött veled szembe, de olyan energiát sugárzott, hogy nem lehetett nem rá nézni. Ez az, amit karizmának, kisugárzásnak hívunk. Alapja a megfelelő önértékelés, a felépített önbizalom. Ők aztán mindenkire mosolyognak, mindenki rájuk figyel, ők vannak a középpontban. Nem is csoda, hiszen az egyik legjellemzőbb tulajdonságuk az önfeledtség.

Amíg mi azért szorongunk, mert már évek óta halogatjuk a fogszabályozást, addig ők az összes fotón megvillantják gyönyörű mosolyukat. A fogaik csempefehérek, rendezettek, bátran kacagnak még akkor is, ha tíz centire vannak az arcunktól. Mi meg csak irigyeljük őket.

Kutatások bizonyítják, hogy az emberek többségének az első találkozáskor sokkal fontosabb a másik mosolya, mint az öltözéke, a haja vagy épp a testsúlya. Éppen ezért olyan fontos, hogy mi is belevágjunk az önbizalmunk felépítésébe, hogy újra önfeledten nevethessünk, ne kelljen szégyenkeznünk fogaink állapota miatt.

Első lépésként jó ötlet egy fogászati konzultáció, ahol a fogorvossal megbeszélhetjük az elvárásainkat és a lehetőségeinket. Legyen szó esztétikai kezelésről vagy fogszabályozásról, érdemes belevágni, hiszen ha mi elégedettek leszünk saját mosolyunkkal, már sokkal nagyobb önbizalommal vághatunk bele az élet kihívásaiba.

Olvassa el másik fogászati cikkünket is:

Apollonia fogászat: szájüregi rákszűrés

Szájüregi rákszűrés – életet ment!

Magyarország a szájüregi rákok által okozott halálozás tekintetében férfiak és nők esetében egyaránt első helyen áll Európában. 1975 óta a szájüregi rákos halálozás ijesztően nagymértékben, körülbelül ötszörösére növekedett, mindkét nemben.

Kategóriák

Címkék

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv