Ha már unod az arcszépítő filtereket és a photoshopot, de minden vágyad a hófehér mosoly, rengeteg lehetőség közül választhatsz. A fogfehérítés ma már egy könnyedén elérhető szolgáltatás, sőt, akár otthon is végezhető. Vannak azonban olyan dolgok, melyekre érdemes odafigyelni fogfehérítés után, hogy sokáig élvezhesd a tündöklő mosolyod!

Mielőtt ismertetnénk, hogy mire kell figyelni a fogfehérítés után, fontos, hogy tudd, mit kell tenned, hogy a fogfehérítés hosszú távon hatásos legyen. Első lépésként konzultálj a fogorvosoddal, hiszen a fogfehérítő módszerek nagy része a mesterséges fogművekre nincs hatással, valamint ha szuvasodás jelei tapasztalhatók, még ronthat is a fogak állapotán!

Ha tehát például élpótlásaid vannak a frontfogakon, konzultálj orvosoddal a fehérítés előtt, mert a pótlásokra, a mesterséges felépítményekre a fehérítésnek nincs hatása!

Ha gyors és látványos eredményt szeretnél, a rendelőben történő fogfehérítést javasoljuk. Ha megelégszel a lassabb fehérítéssel, akkor bátran válassz otthoni fogfehérítő készülékeket. Ha csak a természet erejére bíznád magad, rengeteg praktikát találhatsz az interneten, arra azonban ügyelj, hogy ezek a praktikák nagyon is ronthatják a fogzománc állapotát, így elősegítve a fogak romlását.

Szájápolás fogfehérítés után

Lényegében mindegy, hogy milyen fogfehérítő módszert választasz, az eljárást követően minden esetben figyelned kell az alábbiakra.

A kezelést követően felléphet fogérzékenység, így kerüld a savas, a túl hideg vagy túl meleg ételek fogyasztását!

Étkezés

Fogfehérítés után érdemes kihagyni étrendünkből a nagyon erős színű ételeket és italokat. Ennek megfelelően kerüljük a kávé, a bor fogyasztását, a különböző öntetek, élénk színű gyümölcsök és zöldségek is kerüljenek le egy ideig az étlapunkról.

Kerüljük tehát a paradicsom, a cékla, sárgarépa, az erősen fogó gyümölcsök (pl: málna, szilva, szeder) fogyasztását, valamint a csokoládéról is érdemes lesz lemondanunk egy időre.

Étrendünket törekedjünk világos vagy semleges színű ételekből összeállítani, mint a tejtermékek, a tojás, a vaj, a tésztafélék vagy a húsfélék.

Ne feledjük, kerülnünk kell a túl savas gyümölcsöket és italokat, így a citrusféléket, vagy a különböző alkoholos üdítőket.

Fogkrémek, szájvizek

Érdemes odafigyelni, hogy milyen szájvizet és fogkrémet használunk, hiszen azok is tartalmazhatnak színezőanyagokat.

Konzultáljunk fogorvosunkkal és kérjük ki tanácsát azzal kapcsolatban, hogy milyen fogkrémet és szájvizet használjunk fogfehérítés után. Ha van rá lehetőségünk, akkor válasszunk érzékeny fogakra szánt készítményeket, valamint kerüljük a nagyon erős fogmosást – ami amúgy is nagyobb kárt okoz.

Fogfehérítés rendelőben

A rendelői fogfehérítés során magas koncentrációjú fogfehérítő anyagot alkalmazunk, ezért ez az eljárás szigorú fogorvosi kontrollt igényel. A kezeléssel akár 7-8 árnyalattal világosabb szín is elérhető.

További információ az Apollonia Dental Centerben elérhető fogfehérítésről »

 

Olvassa el másik fogászati cikkünket is:

Apollonia fogászat: szájüregi rákszűrés

Szájüregi rákszűrés – életet ment!

Magyarország a szájüregi rákok által okozott halálozás tekintetében férfiak és nők esetében egyaránt első helyen áll Európában. 1975 óta a szájüregi rákos halálozás ijesztően nagymértékben, körülbelül ötszörösére növekedett, mindkét nemben.

Kategóriák

Címkék

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv