Neked is ismerős az érzés, amikor bólogatva hallgatsz valakit, majd a beszélgetés után rádöbbensz, hogy egy szót sem értettél? Nálunk nem elvárás, hogy ismerd a szaknyelvet, sőt, szeretjük, ha a pácienseink bátran kérdeznek!

Egy fogászati konzultáció alkalmával számos kérdés felmerülhet a páciensben: mennyi ideig tart a kezelés? Milyen hosszú a felépülési idő? Mire kell figyelni a kezelést követően?

Számunkra az elsődleges, hogy a páciens teljesen tisztában legyen azzal, hogy mi vár rá, mire számíthat. Éppen ezért kollégáink nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a konzultáció során olyan magyarázatokkal szolgáljanak, melyhez nem szükséges a fogászati szaknyelv ismerete: ha úgy tetszik, igyekszünk konyhanyelven fogalmazni. Tény és való, hogy vannak bizonyos esetek, mikor nélkülözhetetlen, hogy a szaknyelv kifejezései is részt vegyenek a beszélgetésben, azonban nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a páciens számára minden érthető legyen.

Hisszük, hogy az eredményes kezelés egyik alappillére a bizalom, így arra buzdítunk minden jelenlegi és leendő páciensünket, hogy bátran tegye fel a kérdéseit, vitassa meg orvosával a véleményét! Az Apollonia Dental Centerben arra törekszünk, hogy mindenkinek megtaláljuk a számára legmegfelelőbb kezelést.

Konzultáció menete

Első alkalommal minden hozzánk érkező páciensről felvesszük a diagnózist. A szakorvos elsőként megnézi, hogy mi van a páciens szájában és meghallgatja panaszait. Akut panasz esetén először a problémás fogak kerülnek kezelésre. Amennyiben a diagnosztika során a páciens számára nagyobb beavatkozás szükséges, úgy a fogorvos javasolja egy panorama röntgen felvétel készítését, ezáltal még pontosabb tervet tud felállítani a kezelésről.

A fogorvos a fentiek alapján készít egy vagy akár több írásos kezelési tervet, melyet részletesen szóban is elmagyaráz a páciensnek. Ez a kezelési terv még nem végleges, ezek után kerül sor az egyeztetésre. A páciens elmondja, hogy mit szeretne, mire van szüksége, majd egyeztet az orvossal, hogy milyen lehetőségei vannak a kezelésekkel kapcsolatban. Ezek az igények és a fogorvos javaslatai kerülnek egyeztetésre a diagnosztika utáni konzultáció során.

A diagnosztika után a konzultáció elsődleges célja, hogy olyan egyéni tervezet jöjjön létre, mely kivitelezhető, a lehető legközelebb áll a páciens elképzelésein, igényein felül anyagi lehetőségeihez is.

Olvassa el másik fogászati cikkünket is:

Apollonia fogászat: szájüregi rákszűrés

Szájüregi rákszűrés – életet ment!

Magyarország a szájüregi rákok által okozott halálozás tekintetében férfiak és nők esetében egyaránt első helyen áll Európában. 1975 óta a szájüregi rákos halálozás ijesztően nagymértékben, körülbelül ötszörösére növekedett, mindkét nemben.

Kategóriák

Címkék

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv