Raffai Boglárka vezető asszisztens 2007 óta dolgozik az Apollonia Dental Centerben. A 13 év alatt számtalan páciens kezelésében nyújtott pótolhatatlan segítő kezet, ebben a cikkben Őt ismerhetitek meg kicsit jobban.

Raffai Boglárka az Apollonia Dental Center 2007. áprilisi nyitása után, októberben kezdett dolgozni a budai fogászati klinikán.

Mikor döntötted el, hogy fogászati asszisztens szeretnél lenni?

Az egészségügy számomra mindig is a legnagyobb szerelem volt, egészen a gyermekkoromtól. Kislányként vagy műtöttem, vagy gyógyszer kotyvasztottam homokból, ahogy azt a gyerekek teszik. Egészen korán megvolt már ez a fajta hivatástudat, és úgy érzem, hogy ez motiváció az elmúlt évek során sem szűnt meg.

Hogy kell elképzelni egy napodat?

Az én munkaköröm szerencsére elég összetett. Hétfőtől csütörtökig a műtőben segítem az orvosokat, péntekenként a klinika háttérfeladatait látom el. Sokan azt gondolják, hogy a fogászati asszisztensnek csak a rendelőben, az orvos mellett van feladata, vezető asszisztensként azonban én gondoskodom a kollégáim beosztásáról, az anyagrendelésekről, a gépek karbantartásáról és az időszakos felülvizsgálatokra való felkészülésről. Emellett heti két műszakban klinikai dentálhigiénikusi feladatokat is ellátok.

13 év nem kevés, ennyi idő alatt még a rossz tanulók is leérettségizhetnek. Mi tartja benned a lelkesedést?

Itt nincs két egyforma nap, minden műtét, sőt, minden páciens más és más. Nem beszélve arról, hogy mivel szerencsére sokan vagyunk, a műszakok is különböznek; így elegendő figyelmet tudunk fordítani mindenkire. Kihívásból is akad bőven, hiszen a sokféleség miatt akadnak olyan helyzetek, mikor új megoldásokat kell találnunk.

Rengeteg félős páciens érkezik hozzánk, mert a szolgáltatásaink között szerepel az altatás, de mi Szabó Zoltánnal, a klinika vezető fogszakorvosával igyekszünk mindig oldani a páciensek szorongásait. Rengeteg humorral, bohóckodással – persze csak annyira, amennyire ilyenkor illik – igyekszünk kellemesebbé tenni a nálunk töltött időt. Bátran mondhatom, hogy Zolival mi ezt profi szintre emeltük! Persze ha a páciens nagyon tart a beavatkozástól, lehetőség van a kezelést altatásban igénybe venni.

Olvassa el másik fogászati cikkünket is:

Apollonia fogászat: szájüregi rákszűrés

Szájüregi rákszűrés – életet ment!

Magyarország a szájüregi rákok által okozott halálozás tekintetében férfiak és nők esetében egyaránt első helyen áll Európában. 1975 óta a szájüregi rákos halálozás ijesztően nagymértékben, körülbelül ötszörösére növekedett, mindkét nemben.

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv