2020. december 2-től az Apollonia Dental Centerben is elérhető a COVID-19 Antigen gyorsteszt, melyet most kicsit részletesebben is bemutatunk.

A SARS-CoV-2 a koronavírusok családjába tartozó, általában csak COVID-19-ként emlegetett vírus akut légzőszervi szindróma tüneteivel jelentkező betegséget okoz. Elsősorban cseppfertőzéssel, tehát köhögéssel, tüsszentéssel terjed, tünetei első sorban a láz, köhögés, légzési nehézségek és fáradtság.

Valószínű, már Te is eleget hallottál erről a vírusról, kellően átalakította az eddigi világunkat. A vírus tesztelését illetően a leghatékonyabb módszer a PCR teszt, mely a legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítőanyagát (RNS) mutatja ki a vizsgált mintából. Ez a teszt azonban laboratóriumi környezetet igényel, jóval drágább és az eredményre is napokat kell várni.

Az Apollonia Dental Centerben december 2-től elérhető a COVID-19 ANTIGEN TESZT, ami ugyan a PCR-teszthez képest alacsonyabb érzékenységű, viszont sokkal olcsóbb vizsgálati módszer, az eredményt pedig 15 perc múlva a kezünkbe kaphatjuk.

Klinikánkon a helyszínen értékeljük ki a tesztet, így az eredmény perceken belül a kezedben lehet!

Hogyan működik a COVID-19 antigén teszt?

Ahogy a PCR teszt esetében, úgy itt is felső légúti mintát veszünk az orrból és/vagy a garatból. A vizsgálatot követően nagyjából 15 perc alatt meg is van az eredmény. A gyorsteszt leolvasását speciális leolvasó eszköz (fluoreszcens reader) segíti, így azt nem kell szemmel értékelni. A helyszínen elvégzett értékelés miatt gyorsan, kedvező áron juthatunk eredményhez.

Hogyan vehetek részt egy ilyen teszten?

Első lépésként kérj időpontot a +36 1 430 1940-es számon a recepciónktól.

FONTOS: A mintavétel előtt 6-8 órával már nem lehet enni, inni, fogat mosni vagy dohányozni!

Ezután nincs más dolgod, mint eljönni a megadott időpontban, majd részt venni a teszten.

Olvassa el másik fogászati cikkünket is:

Apollonia fogászat: szájüregi rákszűrés

Szájüregi rákszűrés – életet ment!

Magyarország a szájüregi rákok által okozott halálozás tekintetében férfiak és nők esetében egyaránt első helyen áll Európában. 1975 óta a szájüregi rákos halálozás ijesztően nagymértékben, körülbelül ötszörösére növekedett, mindkét nemben.

Kategóriák

Címkék

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv