Fogmosás során fogkefénkkel a tisztítandó felületek kb. 70%-át érjük el megfelelően. Ahhoz, hogy a megfelelő szájhigiéniánk fennmaradjon, használhatunk ún. fogköztisztító keféket, melyek kialakítása lehetővé teszi, hogy a fogak közötti réseket is tisztán tarthassuk. A piacon számos típusú fogköztisztító kefét találunk, ezek között leginkább a kefe sörtéinek erőssége különbözik. A fogselyemmel ellentétben ezekkel a kefékkel könnyedén elérhetjük azokat a pontokat is, melyek más eszközökkel nem tisztíthatók.

A fogköztisztító kefét csakúgy, mint a fogkefénket, érdemes rendszeres időközönként cserélni, hiszen az elhasznált fejek nem csak kisebb hatékonysággal tisztítanak, de könnyedén okozhatnak fogínygyulladást is.

A fogszabályzástól függetlenül, a fogköztiszító keféket érdemes 4-7 naponta cserélni attól függően, hogy milyen intenzitással, milyen gyakorisággal használjuk. Ügyeljünk arra, hogy megfelelő szögben tisztítsuk ezekkel az eszközökkel fogainkat, hiszen könnyedén okozhatunk magunknak mikroszkopikus sérüléseket.

Kapcsolat
Apollonia fogászati kezelések - koronák, fogpótlások

Koronák fogpótlások

Koronák fogpótlások Az esztétikai fogászat célja, hogy a pácienseink fogazatát a legjobban és legesztétikusabban helyreállítsuk...

Koronák fogpótlások

Klinikánkon porcelán héjakat, fémmentes porcelán koronákat, hidak készítését, fogfehérítést, fogékszert és a fogbeültetést is végzünk.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések: fogászati implantátum, fogbeültetés

Fogászati implantátum, fogbeültetés

A fogbeültetés valójában nem fog-, hanem műgyökér-beültetést jelent. Napjainkban már több mint száz...

FOGÁSZATI IMPLANTÁTUM, FOGBEÜLTETÉS

A fogászati implantátum lehet részleges vagy teljes, a fogbeültetés minden esetben attól függ, hogy hány fogról van szó.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések - szájsebészet

Szájsebészet

A szájsebészet a fogak, az állcsontok és a lágy részek (nyálmirigyek, íny, ajak) elváltozásainak gyógyításával...

Szájsebészet

Szájsebészeti beavatkozások közé tartozik a foghúzás, gyökerek eltávolítása, nyálmirigy betegségek kezelése, bölcsességfog eltávolítás, rezekció, ciszta műtétek, csontpótló műtétek és fogászati implantáció.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések - konzerváló fogászat

Konzerváló fogászat

A konzerváló fogászati minden olyan eljárás, amellyel a károsodott fogak további állapotromlását lelassítjuk...

Konzerváló fogászat

A konzerváló fogászat a fogászat legfontosabb területe. Ide sorolunk minden olyan kezelést amely a fogak egészségének megőrzésére és fenntartására irányul.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések - diagnosztika, RTG

Diagnosztika, RTG

Klinikánkon első vizsgálat, állapotfelmérés és az egyénre szabott fogászati kezelési terv ingyenes...

Diagnosztika, RTG

A vizsgálat során a fogorvos felveszi a kórelőzményt és a státuszt. Ezt követi egy fizikális vizsgálat, amikor megnézi a kezelőorvos a szájüregen belüli esetleges elváltozásokat.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések - fogszabalyozas

Fogszabályozás

A szép, szabályos fogazat nem csak egészséget és magabiztosságot sugároz, de egyúttal önbizalmat is ad...

Fogszabályozás

A hibátlan, tökéletes mosoly „megszerzése” ma már bárki számára lehetséges a modern fogszabályozás révén.

Tovább