A gyökérkezelés az egyik leggyakoribb fogászati eljárás, célja a romlásnak indult fog megmentése. Gyökérkezelés során eltávolítjuk a szuvasodott fogrészt, majd a fog idegeinek eltávolítását követően lezárjuk azt.

A fogak belsejében számos ér és ideg húzódik, melyek feladata a fog ellátása. Bármennyire is hihetetlen, fogaink is élő részei szervezetünknek, így azoknak is szükségük van tápanyagokra.

Abban az esetben, ha a fogfelszínen fogszuvasodás jelentkezik, a fertőzés akár az egész fogat elpusztíthatja. Ilyenkor jelentkeznek a panaszok, válik érzékennyé egy fog a hideg, meleg vagy édes-savanyú behatásokra. A fogszuvasodás eleinte nem okoz fájdalommal járó panaszokat, így gyakran ügyet sem vetünk rá, holott könnyedén elérheti a fogbelet, gyulladást okozva ott.

Az ilyen gyulladások megszüntetésének fontos oka van: a gyulladás a szervezetben egy gócot jelent, mellyel immunrendszerünknek folyamatosan küzdeni kell. Az emberi szervezet ugyan számos gyulladást képes egyensúlyban tartani, – így akár tünetmentesek is lehetünk – de a véráramon a szervezetbe jutó baktériumok további betegségek forrásai is lehetnek.

Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fog már nagymértékben szuvasodott, a fogbélben és a fogat körülvevő lágyszövetekben gyulladás alakult ki.

Kapcsolat
Apollonia fogászati kezelések - koronák, fogpótlások

Koronák fogpótlások

Koronák fogpótlások Az esztétikai fogászat célja, hogy a pácienseink fogazatát a legjobban és legesztétikusabban helyreállítsuk...

Koronák fogpótlások

Klinikánkon porcelán héjakat, fémmentes porcelán koronákat, hidak készítését, fogfehérítést, fogékszert és a fogbeültetést is végzünk.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések: fogászati implantátum, fogbeültetés

Fogászati implantátum, fogbeültetés

A fogbeültetés valójában nem fog-, hanem műgyökér-beültetést jelent. Napjainkban már több mint száz...

FOGÁSZATI IMPLANTÁTUM, FOGBEÜLTETÉS

A fogászati implantátum lehet részleges vagy teljes, a fogbeültetés minden esetben attól függ, hogy hány fogról van szó.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések - szájsebészet

Szájsebészet

A szájsebészet a fogak, az állcsontok és a lágy részek (nyálmirigyek, íny, ajak) elváltozásainak gyógyításával...

Szájsebészet

Szájsebészeti beavatkozások közé tartozik a foghúzás, gyökerek eltávolítása, nyálmirigy betegségek kezelése, bölcsességfog eltávolítás, rezekció, ciszta műtétek, csontpótló műtétek és fogászati implantáció.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések - konzerváló fogászat

Konzerváló fogászat

A konzerváló fogászati minden olyan eljárás, amellyel a károsodott fogak további állapotromlását lelassítjuk...

Konzerváló fogászat

A konzerváló fogászat a fogászat legfontosabb területe. Ide sorolunk minden olyan kezelést amely a fogak egészségének megőrzésére és fenntartására irányul.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések - diagnosztika, RTG

Diagnosztika, RTG

Klinikánkon első vizsgálat, állapotfelmérés és az egyénre szabott fogászati kezelési terv ingyenes...

Diagnosztika, RTG

A vizsgálat során a fogorvos felveszi a kórelőzményt és a státuszt. Ezt követi egy fizikális vizsgálat, amikor megnézi a kezelőorvos a szájüregen belüli esetleges elváltozásokat.

Tovább
Apollonia fogászati kezelések - fogszabalyozas

Fogszabályozás

A szép, szabályos fogazat nem csak egészséget és magabiztosságot sugároz, de egyúttal önbizalmat is ad...

Fogszabályozás

A hibátlan, tökéletes mosoly „megszerzése” ma már bárki számára lehetséges a modern fogszabályozás révén.

Tovább