Apollonia fogászat: diagnosztika, RTG
apollonia fogászat icon kolosy téren

12 éve
a Kolosyn

apollónia fogászat icon 8 szék

6 fogászati
szék

apollonia fogászat icon hétvégi ügyelet

Hétvégi
ügyelet

apollonia fogászat kezelések altatásban is

Kezelések
altatásban is

apollonia fogászat tapasztalt szakemberek

Magasan képzett szakemberek

apollonia fogászat évtizedes tapasztalat

Akár több évtizedes tapasztalattal

apollonia fogászat a kolosy téren apollonia fogászat kezelések altatásban is apollonia fogászat 8 székkel

12 éve
a Kolosyn

Kezelések
altatásban is

6 fogászati
szék

Apollonia fogászat ikon: hétvégi ügyelet Apollonia fogászat ikon: szakember Apollonia fogászat ikon: tapasztalat

Hétvégi
ügyelet

Magasan képzett szakemberek

Akár több évtizedes tapasztalattal

Diagnosztika, RTG

A vizsgálat során a fogorvos felveszi a kórelőzményt és a státuszt. Ezt követi egy fizikális vizsgálat, amikor megnézi a kezelőorvos a szájüregen belüli esetleges elváltozásokat. A korai felismerés szájüregi daganatok gyógyításában jelentősen megnöveli a gyógyulás esélyét. A diagnózis előtt röntgenfelvételt készítünk a betegekről.
(A röntgenfelvételt nem tartalmazza az ingyenes állapotfelmérés. Amennyiben szükséges a kezelési terv elkészítéséhez, a röntgen külön fizetendő.)

SZÁJÜREGI DAGANAT MEGELŐZÉSE – GYORS ÉS FÁJDALOMMENTES RÁKSZŰRÉS

Apollonia fogászat - szájüregi rákszűrésAz általános fogászati szűrések mellett kiemelkedően fontos szerepe van a szájüreg rendszeres ellenőrzésének, így az esetleges elváltozások, mint a szájüregi rák, időben felismerhetőek és kezelhetőek. Legújabb eszközünk a VELscope Vx, amelynek segítségével a leghatékonyabb szájüregi diagnosztikát tudjuk felállítani. A gyors és fájdalommentes vizsgálat előtt a fogorvos, áttapintva a fej és a nyak struktúráit, alapos szájüregi- és fej-nyaki vizsgálatot végez.

A készülék kék fénye hatására a nyálkahártya, a szájüreg lágyszövetei fluoreszkálnak, a kóros sejtek sötétebb árnyalatúak lesznek, így olyan szabad szemmel észrevehetetlen elváltozásokat is felismerhetünk, amikből szájüregi daganat alakulhat ki. A szűrővizsgálat 15 percnél nem vesz több időt igénybe, azonban pontos képet ad az esetleges fertőzésekről, rákmegelőző nyálkahártya elváltozásokról, valamint a jóindulatú és rosszindulatú daganatos folyamatokról.

A fogak rendszeres ellenőrzése, a szájhigiénia megtartása és a szájüregi szűrővizsgálat csökkentik a szájüregi daganatok kialakulásának esélyét, ezért az ellenőrzés legalább évente ajánlott. Bár a szájüregi rák szerencsére gyerekeknél nagyon ritka, a legkisebb gyanús elváltozás esetén érdemes azonnal szakorvoshoz fordulni.

apollonia fogászat panoráma röntgenPanoráma röntgen gépünk mellett legújabb 3D CT gépünk nyújt segítséget a mélyebb góckutatásban, illetve egyéb fogászati vagy szájsebészeti beavatkozásokat, fogszabályozást megelőző diagnosztikában.

Az állcsontokról készült háromdimenziós kép tökéletesíti a kezelések megtervezését, mivel nem csak a fogak méretét, térbeli elhelyezkedését, de az idegpályákat és a csont keménységét is képes mérni. A fogíny alatt megbújó gyulladást okozó fogak, bölcsességfogak eltávolítása egy megelőző CT felvétel segítségével rutin műtétként elvégezhetőek. Fogászati implantátum beültetésekor az implantátum legideálisabb helyét, méretét és irányát tudja megállapítani az orvos, ami a végleges és kockázatmentes fogpótláshoz elengedhetetlen.

A 3D CT felvételt kérésre kiírjuk DVD-re és pácienseink elvihetik magukkal.

apollonia fogászat konzultációElső alkalommal minden hozzánk érkező páciensről felvesszük a diagnózist. A szakorvos elsőként megnézi, hogy mi van a páciens szájában és meghallgatja panaszait.Akut panasz esetén először a problémás fogak kerülnek kezelésre.Amennyiben a diagnosztika során a páciens számára nagyobb beavatkozás szükséges, úgy a fogorvos javasolja egy panorama rtg felvétel készítését, ezáltal még pontosabb tervet tud felállítani az orvos.

A fogorvos a fentiek alapján készít egy vagy akár több írásos kezelési tervet, melyet részletesen szóban is elmagyaráz a páciensnek.Ez a kezelési terv még nem végleges, ezek után kerül sor az egyeztetésre. A páciens elmondja, hogy mit szeretne, mire van szüksége, valamint milyen lehetőségei vannak a kezelésekkel kapcsolatban. Ezek az igények és a fogorvos javaslatai kerülnek egyeztetésre a diagnosztika utáni konzultáció során.

A diagnosztika után a konzultáció elsődleges célja, hogy olyan egyéni tervezet jöjjön létre, mely kivitelezhető, a lehető legközelebb áll a páciens elképzelésein, igényein felül anyagi lehetőségeihez is.

apollonia fogászat panoráma röntgenA készülékkel nagyon egyszerűen és gyorsan kaphatunk azonnal értékelhető képet az alsó és felső állcsontról, mely az általános fogászatban, szájsebészetben és fogszabályozásban egyaránt segítséget nyújt a megfelelő diagnózis felállításában.

Komplexebb beavatkozások, fogbeültetés, más szájsebészeti beavatkozások, fogszabályozás előtt, góckutatáskor nélkülözhetetlen eszköze rendelőnknek. Nem helyettesíthető az 1-2 fogról készült kis fogászati röntgen-felvételekkel.

A felvétel készítése külön röntgen-szobában történik, az elkészült kép a kezelőszék monitorára kihelyezhető. Szükség esetén cd-re kiírva elvihető vagy e-mailben továbbítható.

apollonia fogászat kis röntgenDigitális film készítésére is alkalmas eszközünk segítségével 1-2 percen belül a kezelőegység képernyőjén megjelenik a felvétel, amelyet pácienseink is könnyen megtekinthetnek.

A felvételek nagyíthatóak, forgathatóak, a kontrasztosság is tetszőleges állítható, ezáltal a hagyományos felvételekhez képest gyorsabban, könnyebben és pontosabban állíthatjuk fel a diagnózisunkat.

apollonia fogászat intraorális röntgenMivel mindegyik kezelőnket elláttuk a készülékkel, a röntgen-felvétel készítése egy ülésben, kényelmesen a székben történhet. A készüléknek semmilyen szórt sugárzása nincsen, így akár a kezelés közben is bármikor beiktatható a szükséges vizsgálat. A készülék árnyalataiban és kontrasztjában kiváló minőségű képet készít.

TERHESSÉGI FOGÁPOLÁS

apollonia fogászat terhességi fogápolásA várandós és szoptatós kismamák fogorvosi szempontból veszélyeztetett csoportnak számítanak, mivel a kismamák anyagcseréjében, hormonháztartásában jelentős változások mennek végbe.

Kiemelten fontos a kismamák rendszeres fogászati szűrése és a helyes szájhigiénia betartása a fog-és fogínyproblémák elkerülése érdekében. A várandóság alatt a kismamák hormonháztartása jelentősen változik, ezek a változások a szájat és a fogakat is érintik. A terhességi hormonok hatására megduzzad az íny, több lepedék és több baktérium telepszik meg. Az ínytasakban felhalmozódó gyulladást okozó baktériumok további betegségeket.

Klinikánkon egy dentálhigiéniai kezelés során fogorvosunk eltávolítja a fog felszínén és a fogíny alatti fogköveket, valamint a gyökérfelszíneket lesimítja és megfelelő szaktanácsadást ad a továbbiakban és havi rendszerességgel ellenőrzi Önt.

Fontos, hogy a kismamák tudják, hogy a terhesség ideje alatt a legtöbb fogászati és szájsebészeti beavatkozás elvégezhető – kivétel ez alól az első és az utolsó három hónap, valamint röntgenfelvétel készítése.

Problémák:

 • ínygyulladás
 • ínytasakok kialakulása
 • fogszuvasodás
 • fogmosáskor vérző íny
 • duzzadt, elszíneződött íny
 • fogak elmozdulása, fogak közötti rés keletkezése
 • rossz lehelet

Egyszerű, gyors és abszolút fájdalommentes.
Az ózonkezelés jelentőségét csak akkor érthetjük meg, ha néhány fontos tényre fényt derítünk.

Mi a fogszuvasodás?
A fogszövet pusztulásával járó előrehaladott folyamat, melyet a baktériumok által, a szénhidrátok bontásakor képződő savak okoznak. A szájüregben található a legtöbb és legváltozatosabb összetételű baktérium flóra, mely nagy szerepet játszik a fogszuvasodás kialakulásában.

Mi az ózon?
Az ózon három oxigén atomból álló molekula, mely igen instabil, gyorsan bomlik O + O2 -re. Kékes színű jellegzetes szagú gáz, mely pl. a fénymásolókban is keletkezik. Az ipar többnyire tisztításra használja. Az emberi szervezetre káros hatással bír, ha a levegő ózonkoncentrációja túl magas, (150 mikrogramm/m3 felett). Azonban a bőrre vagy nagyon kis mennyiségben a véráramba kerülve olyan áldásos hatása van, amelyet terápiás célokra is fel lehet használni. Ennek megfelelően nagyon sok betegség kezelhető ózon- és oxigénterápiával.

Ózonnal kezelhető betegségek például:

 • érszűkület, érelmeszesedés, visszér
 • lábakban fellépő vérkeringési zavarok, lábszárfekély,
 • cukorbetegség és érszövődményei,
 • visszatérő gyulladások, fertőzések.
 • Egyes bőrbetegségek: ekcéma, akné, pszoriázis,
 • krónikus érgörcs (Rayanaud- szindróma), szívkoszorúér-szűkület,
 • szédülés, fülzúgás, feledékenység,
 • ízületi gyulladás,
 • szénanátha, asztma, élelmiszerallergia.
 • Hepatitis és más májbetegségek, autoimmun betegségek, borreliosis, Lyme-kór, toxoplasmosis,
 • herpesz, övsömör, aids,
 • daganatos megbetegedések kiegészítő kezelése.

Hogyan kezeljük a fogszuvasodást?
Az eddig bevett gyakorlat az volt, hogy a szuvas területet feltártuk, különféle fúrókkal eltávolítottuk a lehető legteljesebb mértékben a szuvas fogszövetet, vele együtt pedig a fogszuvasodást okozó baktériumokat is, majd különféle tömőanyagokkal láttuk el a keletkezett üreget. Amennyiben a szuvasodás elérte a gyökércsatornát, amely tartalmazza a fogat ellátó idegeket és ereket, gyökérkezelést végeztünk. Ez azt jelenti, hogy eltávolítottuk az esetlegesen még meglévő ereket, idegeket és az összes fertőzött fogszövetet, majd töméssel láttuk el.

Mi az ózonfogászat, miért hatékonyabb a fogszuvasodás kezelésében, mint más kezelés?
Az ózonfogászat során a fogszuvasodást okozó baktériumokat úgy pusztítjuk el, hogy nem távolítunk el feleslegesen fogszövetet, azaz nem fúrunk, hanem ózonnal tesszük ártalmatlanná a baktériumokat.
A kezelés megkezdéséhez elengedhetetlen a fog alapos, professzionális tisztítása, melyet a fogorvos vagy a dentálhigiénikus végez egy erre a célra kialakított speciális “homokszóróval”. Az eszköz nagy nyomással bombázza a fogfelszínt mikroszkopikus kis kavicsokkal. A kezelés teljesen fájdalommentes. Ezután egy lézeres fogszuvasodás detektorral megnézi, hogy az adott terület mennyire szuvas.
A fogszuvasodás mértékéhez a készülék egy mérőszámot rendel hozzá. Ennek függvényében kell a beavatkozást véghezvinni, és a kontroll vizsgálatok alkalmával ellenőrizni a javulás mértékét. A kapott értéknek megfelelően kell az ózonkezelés hosszát beállítani 20-60 másodperc között. A kezelés során egy kis szilikon sapka kerül a fogra, amely hermetikusan lezárja az adott fogfelszínt és ezzel együtt benn tartja az ózont. Amennyiben nem zár a sapka, az ózon adagolása megszakad. A behatás alatt a szuvas területen a baktériumok 99,9%-a elpusztul.

A fogat csak abban az esetben kell feltárni, ha a terület még fedett és emiatt az ózon nem tud behatolni. Ez azonban teljes mértékben fájdalommentes, mivel a fogszövet eltávolítása nem fúrással, hanem az
előbb említett kis kavicsszóró berendezéssel történik. Miután a terület teljesen baktériummentes, a fog képes arra, hogy a környezetéből ásványi sókat vegyen fel és pótolja a szénhidrátok bontásakor képződött savak hatására, a baktériumok által kioldott ásványokat. Ettől a felpuhult, szuvas terület visszakeményedik. Ezután szükséges a szuvasodással keletkezett üreg tömése ugyanúgy, mint a hagyományos kezelésnél. Fontos különbség azonban, hogy az ózonfogászatnál nem nagyobbítjuk meg fúrással az eredetileg keletkezett “lyukat”.

Mikor használható az ózon?

 • Frissen előtört maradó rágó fogaknál, a rágófelszínen levő sekély un. “barázdák” kezelésére.
 • A mély és igen sekély barázdákban nagyok könnyen megtapadnak a baktériumok, melyek kisgyermekeknél fogszuvasodást okoznak.
 • Az olyan korai fogszuvasodás esetében, amikor még nincs üregképződés, csak az ásványi sók kioldása és a baktériumok elpusztítása után a fog képes az ásványi sók pótlására.
 • A fognak a rágófelszínén történő szuvasodása esetén, ha az már üregképződéssel jár. Ebben az esetben az ózonkezelés után tömés szükséges.
 • A fog nyakán keletkezett szuvasodások kezelésére.
 • A szabaddá vált fognyak érzékenységének megszüntetésére.
 • Mély szuvasodás (amikor a fogszuvasodás majdnem eléri a gyökércsatornát) esetén nincs
  szükség gyökérkezelésre. Az ózonkezelés után ugyanis egy ásványi sókban igen gazdag ideiglenes cement réteggel fedjük le a
  területet, hogy a fogszövet onnan vegyen fel ásványi sókat és ez által megkeményedjen. Ekkor elkerülhető a gyökérkezelés, de csak akkor, ha a gyökércsatorna még nem volt fertőzött.
 • Gyökérkezeléskor a gyökércsatorna tisztítására.
 • Fogágybetegségek kezelésekor és ciszta műtéteknél is alkalmazzuk, fertőtlenítő hatása miatt.
 • Aphta, Herpesz kezelésére is használatos.

Diagnosztika, RTG árlista

Kis röntgen 3 500 Ft
Szájüregi rákszűrés 10 000 Ft
Panorama RTG 8 000 Ft
CT vizsgálat 22 000 Ft
CT vizsgálat – 1 állcsont 16 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv és árajánlat készítés, szájhigiéniai tanácsadás* 10 000 Ft
Konzultáció 6 000 Ft
Ózonkezelés szájnyálkahártya betegségekre (herpesz) 4 000 Ft
Ózonkezelés első alkalommal 9 800 Ft
Ismétlések 3 000 Ft
Ózonkezelés foghúzás után 3 000 Ft
Teljes árlistánk

Klinikánkon első vizsgálat, állapotfelmérés és az egyénre szabott fogászati kezelési terv ingyenes.

Fogorvosaink az írásos kezelési terv és árajánlat elkészítése után, szájhigiéniás szaktanácsadást nyújtanak a pácienseknek.

Partnereink

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv