Apollonia fogászat: fogszabályozás
apollonia fogászat icon kolosy téren

12 éve
a Kolosyn

apollónia fogászat icon 8 szék

6 fogászati
szék

apollonia fogászat icon hétvégi ügyelet

Hétvégi
ügyelet

apollonia fogászat kezelések altatásban is

Kezelések
altatásban is

apollonia fogászat tapasztalt szakemberek

Magasan képzett szakemberek

apollonia fogászat évtizedes tapasztalat

Akár több évtizedes tapasztalattal

apollonia fogászat a kolosy téren apollonia fogászat kezelések altatásban is apollonia fogászat 8 székkel

12 éve
a Kolosyn

Kezelések
altatásban is

6 fogászati
szék

Apollonia fogászat ikon: hétvégi ügyelet Apollonia fogászat ikon: szakember Apollonia fogászat ikon: tapasztalat

Hétvégi
ügyelet

Magasan képzett szakemberek

Akár több évtizedes tapasztalattal

Fogszabályozás

A szép, szabályos  fogazat nem csak egészséget és magabiztosságot sugároz, de egyúttal önbizalmat is ad. A hibátlan, tökéletes mosoly „megszerzése” ma már bárki számára lehetséges a modern fogszabályozás révén. A fogszabályozás célja a szép és esztétikus mosoly létrehozásán túl az, hogy a fogazat megfelelően funkcionáljon, a páciens jól tudjon rágni, nyelni, beszélni. A fogszabályozás során a fogtorlódások,  a megdőlt fogak, a fogak közti hézagok, továbbá az állcsontok rendellenes helyzetét kezeljük, amelyek mind fontos szereppel bírnak a jó harapás és a tiszta beszéd elérésében.

Fogyszabályzó

A fogszabályozás átlagosan 1,5–2,5 évig tart, így nagyfokú türelmet igényel a páciens részéről. A kezelés alatt 3-6 hetente szükséges rendszeresen felkeresni a kezelőorvost az aktiváláshoz. A fix fogszabályozó készülék eltávolítását követően kivehető készüléket kell viselni éjszakánként, egészen addig, míg a fogszabályozás során elmozgatott fogak nem rögzülnek tökéletesen a helyükön.

GYERMEKKORI FOGSZABÁLYOZÁS

6-7 éves korban már elég maradandó foga a gyermekeknek a fogszabályozás megkezdéséhez. A korán elkezdett kezelések nagyon hasznosak lehetnek, mivel így befolyásolható a csontok és fogak növekedésének, fejlődésének helyes iránya. Korrigálhatóak a kiskori rossz szokások (pl. ujjszopás) miatt kialakult problémák is. A fiatalkori fogszabályozás az egyik kulcsa annak, hogy gyermekünkből egészséges fogazatú és önbizalmú felnőtt legyen.

Bizonyos esetekben szükséges lehet a tejfogak eltávolítása, hogy megelőzzük a fogtorlódást és helyet, kitörési irányt biztosítsunk a maradó fogak számára. Súlyos fogtorlódás esetén a foghúzást követően a megmaradt fogak picivel arrébb vándorolnak, és a kihúzott fog helyét elfoglalva csökken a torlódás. Leggyakrabban az első kisőrlőket kell eltávolítani. A foghúzást gyakran teljes körű fogszabályozás követi.

FELNŐTTKORI FOGSZABÁLYOZÁS

Sosem késő! A fogszabályozás bármikor elkezdhető, nincs felső korhatára. A több éve/évtizede fennálló szabálytalanságokat, harapási rendellenességet is célszerű rendbe hozatni, hogy helyreállítsuk az optimális állapotokat és fogaink még hosszú ideig bírják az igénybevételt. A fogszabályozás révén fogaink esztétikája is megváltozik, könnyebben és gyakrabban fogunk mosolyogni, ami növeli önbizalmunkat s ezáltal javítja életminőségünket!

Fogszabályozó készülékek

apollonia fogászat lingual technikaA hagyományos fogszabályozó készülékektől eltérően, a belső fogszabályzó a fogív belső oldalán halad, így a viselő környezete számára gyakorlatilag láthatatlan.
A világon egyedülálló fogszabályzót Dr. Wiechmann, német fogszabályzó szakorvos fejlesztette ki. Ennek 7-8. generációs változata az úgynevezett INCOGNITO. Dr. Wiechmann világszerte oktat és partnereket képez. Rendelőnk partneri kapcsolatban áll a Top-Service für Lingualtechnik G.m.b.H.-val, a készülék gyártójával, így a gyártás során szorosan együttműködünk a külföldi vállalattal.

A lingual fogszabályozás folyamata:

  • alkalmazásával a megmaradt fogmennyiség megmenthető, megtartható elkerülve a fog koronával történő ellátását.
  • Számítógép rekonstruálja a lehető legjobb helyzetet is, amit az adott anatómiai viszonyok alapján maximálisan el lehet érni (nevezhetjük legideálisabb állapotnak is.).
  • Ezek után computer segítségével meghatározzák, hogy milyen fogszabályozó ívekre (a fogakat összekötő drót) van szükség. (alak, méret szempontjából). Az ívet egy olyan gép hajlítja meg, melyből mindösszesen kettő darab van a világon. Az ívek működésének mechanizmusát, az ún. memória fém adja, minden fogszabályozónak ez az alapja. A NASA fejlesztette ki. A gyártás során kialakítják az ív alakját, ezután, akármilyen torzióban van, akármilyen irányú erő hat rá, mindig az eredeti alakra törekszik majd. Így abba az irányba orientálja a fogakat is.
  • Végül a bescannelt fogfelületre elkészítik a tökéletesen illeszkedő ún. braketteket.
  • A cég központjában megalkotják a kezelési tervet és elküldik a készüléket is.
  • A felragasztás után 3-4 hetente aktiválást végzünk. Ellenőrizzük a készülék hatékonyságát, beállítjuk, ívet cserélünk, stb…

A készülék nem igényel hosszabb hordási időt, mint a hagyományos fogszabályozó! Ez egy egyedileg, a páciens fogaira gyártott, fogászati aranyból készült készülék!

apollonia fogászat kivehető fogszabályozóKivehető fogszabályozó készüléket többnyire gyermekkorban használnak, vagy egyszerűbb fogelmozdításokra felnőttkorban. Ezek a kivehető készülékek készülhetnek különálló módon egy- egy állcsontra, vagy mindkettőre.

A készülékekben lehetnek különböző tágító csavarok, rugók a fogak, fogcsoportok, állcsontok mozgatására. Ezek a rugók a fogakat többnyire csak dönteni képesek valamilyen irányba. Jellemző kivehető készülék a rögzített fogszabályozás után viselendő ún. helyfenntartó készülék. A kivehető készülékek nagy része a fogtechnikai laboratóriumban készül a fogminták alapján. Miután ezek műanyagból vannak, anyagukban színezhetők a szivárvány minden színében, különféle matricákat lehet beléjük tenni, a páciens nevét is bele lehet írni, és a csillámporok különböző árnyalata közül is lehet választani. Vannak olyan előre gyártott kivehető készülékek, amelyek előkészítettek, és méret alapján az orvos választja ki azokat. Ezek egyre nagyobb teret hódítanak a fogszabályozásban.

A kivehető fogszabályozó készülékek hatékonysága nagyban függ attól, hogy a páciens milyen rendszerességgel és naponta mennyi ideig viseli azokat. Ezeket a készülékeket többnyire éjszaka vagy éjszaka és néhány nappali órában kell viselni.

apollonia fogászat lágy erő technikaA készülék tulajdonságainál fogva lehetőség nyílik sokkal lágyabb, fog- és csontbarát biológiai erők használatára. Amellett, hogy a páciens számára ez egy komfortos megoldás, új távlatokat nyit a fogorvoslásban. Például így elkerülhető a helyteremtés céljából alkalmazott foghúzás is. Kezelési ideje rövidebb, mint a többi technológiának, és ritkább orvosi vizitet is igényel. (akár csak 10 hetente kell a rendelőt felkeresni). Rendelőnk élen jár a technika hazai bevezetésében!

apollonia fogászat orthocapsAz Orthocaps készülék egyedileg a páciens részére legyártott sínekből áll. A sínek átlátszó műanyagból készülnek, ezek segítségével mozgatják a fogakat. A fogszabályzó készülék teljesen átlátszó, nincsenek drótok, ezáltal teljesen esztétikus.

Fogszabályozás árlista

Porcelán rögzített fogszabályozó 403 000 Ft
Önligírozó fogszabályozó 525 000 Ft
Lingual (fog belső felszínén) fogszabályozó 1 660 000 Ft
Fém rögzített fogszabályozó 398 000 Ft
Kivehető fogszab. Oshamu 38 800 Ft
Kivehető fogsz. tág. csav. 50 000 Ft
Aktiválás 9 000 Ft
Lingual aktiválás 11 000 Ft
Fogszabályzó konzultáció (konzultáció, OP, kezelési terv) 15 000 Ft
Happysmile tervezés 92 000 Ft
Happysmile sín 42 000 Ft
Happysmile vizitdíj 6 000 Ft
Teljes árlistánk

A hibátlan, tökéletes mosoly „megszerzése” ma már bárki számára lehetséges a modern fogszabályozás révén.

A fogszabályozásnak fontos szerepe van a jó harapás és a tiszta beszéd elérésében.

Partnereink

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv