Apollonia fogászat: fogbeültetés
apollonia fogászat icon kolosy téren

12 éve
a Kolosyn

apollónia fogászat icon 8 szék

6 fogászati
szék

apollonia fogászat icon hétvégi ügyelet

Hétvégi
ügyelet

apollonia fogászat kezelések altatásban is

Kezelések
altatásban is

apollonia fogászat tapasztalt szakemberek

Magasan képzett szakemberek

apollonia fogászat évtizedes tapasztalat

Akár több évtizedes tapasztalattal

apollonia fogászat a kolosy téren apollonia fogászat kezelések altatásban is apollonia fogászat 8 székkel

12 éve
a Kolosyn

Kezelések
altatásban is

6 fogászati
szék

Apollonia fogászat ikon: hétvégi ügyelet Apollonia fogászat ikon: szakember Apollonia fogászat ikon: tapasztalat

Hétvégi
ügyelet

Magasan képzett szakemberek

Akár több évtizedes tapasztalattal

Fogászati implantátum, fogbeültetés

Bármilyen okból történik is, fogaink elvesztése komoly traumával jár. A fogpótlás készítéséhez alkalmazott hidakat vagy kivehető protéziseket sokan meglehetősen kényelmetlennek és esztétikailag sem megfelelőnek találják. A fogbeültetés, vagyis fogászati implantátum segítségével történő fogpótlás jóval nagyobb stabilitást és nagyságrendekkel jobb rágóképességet biztosít. A tökéletes biztonságérzet mellett a fogimplantátum másik előnye, hogy esztétikai hatása is kitűnő. A fogimplantátum tehát a páciensek életminőségének javítását szolgálja.

A fogbeültetés valójában nem fog-, hanem műgyökér-beültetést jelent. A fogbeültetéshez használatos műgyökereknek napjainkban már több mint száz típusa ismeretes. A beavatkozás előtt minden esetben felmérjük pácienseink állapotát, röntgennel pontosan feltérképezzük anatómiai adottságait, az egészségi állapotáról pedig anamnézis lap segítségével veszünk részletes információkat.

Apollonia fogászat: kezelés közben

A fogimplantátum behelyezéséhez a megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen. A műtéti területnek minden esetben gyulladás-mentesnek kell lennie, így a beavatkozás előtt el kell látni az esetleges problémákat:

 • fogágybetegség
 • fogkő
 • szuvas fog
 • fertőzés

A műtét utáni minél gyorsabb gyógyulás érdekében a kezelőorvos a beteg táplálkozási és dohányzási szokásairól is információkat gyűjt.

Az Apollonia Dental Center azon túlmenően, hogy szakmai hátteréből fakadóan a legbonyolultabb implantációs esetekre is megoldást nyújt, természetesen feladatának tekinti páciensei teljes körű fogászati ellátását. A legkorszerűbb fájdalommentes módszereket alkalmazó fogmegtartó kezelésektől kezdve a fogszabályozáson keresztül minden problémára megoldást kínálunk. Magasan képzett fogorvosaink és felkészült asszisztenseink nem csak fogászati, fogtechnikai, hanem gyermek és felnőtt fogszabályozási problémákat is megoldanak.

A fogbeültetés, vagyis fogászati implantátum segítségével történő fogpótlás jóval nagyobb stabilitást és nagyságrendekkel jobb rágóképességet biztosít.

A páciensek életminőségének javítását szolgálja

A fogásztai implantátum

A fogászati implantátum lehet részleges vagy teljes, a fogbeültetés (vagyis a beépített foggyökerek száma és elhelyezkedése) minden esetben attól függ, hogy hány fogról van szó. Teljes fogsor elkészítéséhez pl. felül nyolc-tíz, alul hat-nyolc műgyökér szükséges, amelyekre az implantáció után 3-4 hónappal kerül majd a külön megtervezett fogazat.

Milyen esetekben ajánlható fogászati implantátum?

 • Egy vagy két hiányzó fog esetén (nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására)
 • hátsó, rágó fogak hiánya esetén
 • teljes fogatlanság esetén

A fogimplantátum tehát alkalmas a kifejlett fogak pótlására, legyen szó akár egyetlen fog vagy a teljes fogsor hiányáról.

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a titán fogászati implantátum nagymértékben csökkenti a fogágy sorvadását, így célszerű a fogak elvesztése után célszerű minél hamarabb elvégeztetni a beavatkozást. A fogbeültetés alkalmas a balesetben elvesztett, kitört fogak pótlására is.

A műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük, de igény szerint altatásban is végezhető. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, a fogbeültetés nem jelent nagyobb megterhelést a szervezet számára, mint egy egyszerű foghúzás. A fogimplantátum behelyezését követően duzzanat jelentkezhet, fájdalom léphet fel, ami gyógyszerekkel és jeges borogatással kezelhető.

Mitől függ a fogbeültetés sikeressége, kilökődhet-e a fogimplantátum?

Nem lehetséges hosszú távú siker a szájhigiéniás szabályok szigorú betartása nélkül. A fogászati implantátum ugyan sokkal erősebben kötődik a csonthoz, mint a valódi fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolata sokkal gyengébb. Emiatt a nem megfelelő fog- és szájápolás a beültetett fogak körül nagyobb rombolást képes véghezvinni, mint a szájüreg más részeiben.

Az előírások pontos betartásával a fogimplantátum egy életen át kitarthat.

Kinek nem javasolt implantátum behelyezése? Nem végezhető fogbeültetés fiatal korban (mivel ekkor még az állcsontok fejlődésben vannak), illetve egyes betegségek esetén:

Apollonia fogászat: fogászati eszközök tálcán
 • súlyos vérképzőszervi betegségek
 • súlyos cukorbetegség, és az ehhez társuló mikro keringési zavarok
 • rákos megbetegedés
 • erős dohányzás
 • túlzott alkoholfogyasztás
 • drogfüggőség
 • gyermekeknél az állcsontok növekedésének befejeződése (kb. 14 éves korig) előtt

Az általunk használt fogászati implantátum típusok:
Alpha Bio, Nobel Active, Nobel Replace

Ami semmi máshoz nem hasonlítható

A cég legkorszerűbb implantátuma, mely különleges formájú és menetkialakítású, kiemelkedően stabil. Akár gyengébb csontminőség esetén vagy foghúzások helyén is azonnal, biztonságosan alkalmazható. Erős, konikus kialakítású csatlakozása maximális biztonságot nyújt.

Garantált minőség

Az egészségügyi eszközökre vonatkozó előírások, a biokompatibilis alapanyagok és az ipari gyártási folyamatok magas minőségű termékeket garantálnak, kiváló illeszkedéssel és felszínmegmunkálással, a hosszú távú klinikai eredmények és a páciensek elégedettsége érdekében.

Élethosszig tartó garancia

Minden Nobel Biocare implantátumra és előre gyártott nem ideiglenes protetikai alkatrészre élethosszig tartó garanciát vállal a gyártó.

A Nobel Biocare garantálja, hogy térítésmentesen kicserél minden olyan implantátumot és a hozzá kapcsolódó felépítményt, amit a csontosodás hiánya miatt el kellett távolítani. A Nobel Biocare által nyújtott garancia a világ bármely országában érvényesíthető. A garanciális esetek javítás ill., a garancia érvényesítése, minden esetben a kezelőorvos hatásköre. A kérdéses helyzeteket a Nobel Biocare minden alkalommal megvizsgálja, és indokolt esetben, az eredetivel megegyező típusúval pótolja a felhasznált alkatrészeket, implantátumokat.

A világ legtöbbet használat implantátuma

Nobel Replace család egy, a fog gyökerét formázó implantációs rendszer, mely magas stabilitásával és egyszerűen alkalmazható fogpótlási megoldásaival vált a legkedveltebb implantációs rendszerré. Nyaki kialakítása segít a fogak természetes formájának, esztétikájának megtartásában, így nem csak funkciójában, de kinézetében is az igazihoz megszólalásig hasonlító fogpótlás készülhet.

Az Alpha Bio Tec több mint 20 éve van jelen az implantológiai piacon. Ezen idő alatt innovatív termékek sorát hozta forgalomba. 2008-ban a vállalatot megvásárolta a Nobel Biocare, a világ vezető fogászati implantátum gyártója.

Az Alpha Bio Tec implantátumok természetesen épülnek be a csontba, rövid gyógyulási idővel rendelkeznek, behelyezésük gyors és komplikáció mentes és hosszú távon biztosított tartósságuk.

Ez az implantátum típus nagyfokú stabilitást biztosít, kíváló minőségben és költséghatékony áron.

 

Az Alpha Bio Tec termékei közül kiemelkedik az SPI spirál implantátum. Ez a forradalmian új, szabadalommal védett fogászati implantátum olyan tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik, amelyek megfelelnek az orvosok által támasztott változó igényeknek. Az Alpha Bio Tec mindenre kiterjedő minőségbiztosítási rendszert vezetett be. Az SPI egyedi adottságai és előnyei ideálissá teszik az implantátum használatát komplikált esetekben, azonnali implantálásnál, azonnali terhelésnél és puha csontban való alkalmazásnál. Az implantátum tervezési sajátosságai (nyaki rész, dupla spirális vágóél, változó vágóélprofil, osteotom szerű mag, vágópenge) számos klinikai előnyt biztosítanak. Az implantátum önfúró, önvágó, csonttömörítő. Rendkívüli primer stabilitással rendelkezik, az implantátum behelyezési iránya menet közben változtatható. Kisebb méretű előfúrás szükséges, a behelyezés gyorsabb. A csonttömörítés mellett az anatómiai részek kevésbé sérülnek, a gyógyulási idő gyorsabb. A Nano-Tec™ felszínnel kiváló csontosodás érhető el.

Az Alpha-Bio Tec. következő generációja a NeO implantációs rendszer, amely több mint 28 év klinikai tapasztalaton alapul. Ez a fajta implantátum az eredeti spirál implantátum továbbfejlesztése. A Neo keskeny, kúpos apikális része könnyen behelyezhető, rendkívüli módon kíméli a csontszövetet, stabil, így a beavatkozást nagyban megkönnyíti.

Tervezésénél különös figyelmet fordítottak az implantátum formai kialakítására, amelynek köszönhetően a csont-implantátum kapcsolódás a 94 %-ot is elérheti. Az implantátum test mikro-meneteinek geometriája eloszlatja a csontra gyakorolt erőket és így csökkenti a csontra gyakorolt nyomást.

Számítógépes műtéti tervezés és navigált implantáció
Precíz és biztonságos kezelés, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel!

Sikeres implantációs fogpótlás titka
A fogorvosi szakma egyértelmű álláspontja szerint az implantátum beültetés sikerességének egyik legmeghatározóbb tényezője, az implantátum pozíciója.

Az implantátum pozícionálása egy kényesen precíz művelet, amire az orvosnak van a legnagyobb hatása. A beavatkozás során rendkívül fontos, hogy esztétikailag és anatómiailag helyes pozícióba kerüljön az implantátum, és ennek megfelelően történjen meg a csontos gyógyulás.

Hogyan valósul ez meg?

A legfejlettebb megoldás a hiányzó fogak pótlására

Az implantációs beavatkozások többsége, eddig hagyományos módon, röntgenfelvétel alapján és szabadkézzel történt. A szabadkézi beültetés a fogorvos kiemelkedő szakértelme ellenére is, csak ritkán éri el a kívánt pontosságot, mindezt ráadásul magasabb kockázatok mellett.

A SMART Guide egy olyan forradalmi újdonságokat tartalmazó digitális technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a tökéletes tervezést, és pozícionálást. A fogorvos számítógépen, nyugodt körülmények között tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3 dimenziós felvételen.

Navigált implantáció

Az esztétikai és anatómiai szempontból is optimális terv alapján, a páciens számára egyedileg gyártott műtéti segédeszköz gondoskodik arról, hogy az implantátum a tökéletes pozícióba kerüljön.

A SMART Guide technológia előnyei:

 • Legkorszerűbb diagnosztika
  A legmagasabb minőségű 3 dimenziós diagnosztika előzi meg a kezelést.
 • Kockázatok minimalizálása
  Precíz tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően elkerülhetőek a hagyományos implantáció nem kívánt kockázatai, és szövődményei.
 • Rövidebb műtéti idő
  A lehető legfejlettebb előkészületeknek és az egyedi műtéti segédeszköznek köszönhetően, a beavatkozás ideje a töredékére csökkenthető.
 • Kevesebb kellemetlenség és fájdalom
  Szemben a hagyományos, szabadkézzel végzett implantációval, megadja a lehetőségét, hogy minimális sebejtés mellett történjen a kezelés. Ennek köszönhetően sokszor nincs szükség varratokra és jelentősen csökken a fájdalomérzet.
 • Elkerülhető kiegészítő beavatkozások
  A meglévő anatómiai adottságok maximális kihasználásának köszönhetően, sok esetben elkerülhetőek a költséges és kellemetlen kiegészítő műtétek.

Összességében elmondható, hogy a SMART Guide technológiájának köszönhetően az implantáció precíz, kiszámítható és biztonságos, ráadásul minimalizálja a beavatkozással járó kellemetlenségeket.

Amennyiben bővebb információt szeretne a Smart Gudie rendszerről, kérem hívja a 06 30 6782682-es telefonszámot és kérjen időpontot Dr Szabó Zoltán szájsebészhez.

Implantátum, fogbeültetés árlista

Alpha Bio NEO implantátum 125 000 Ft
Alpha Bio NEO fej 55 000 Ft
Alpha BIO implantátum 110 000 Ft
Alpha BIO fej 55 000 Ft
Straumann implantátum 180 000 – 240 000 Ft
Straumann fej 60 000 Ft
Csontpótlás BIO-OSS csontpótló anyag/g 67 000 Ft
Sinus Lift műtét (1g csontpótló anyaggal) 160 000 Ft
Csontpótlás saját csonttörmelékkel (nem felszívódó membránnal) 300 000 Ft
Csontblokk műtét 156 000 Ft
Nyitott Curettage/kvadráns 45 000 Ft
Zárt Curettage 35 000 – 100 00 Ft
Altatás (2 óra) 130 000 Ft
Altatás (2 óra felett) 50 000 Ft/óra
BEMER terápia (20 perc) 4000 Ft/óra
Teljes árlistánk

AJÁNDÉKOZZON MOSOLYT!

Meg szeretné lepni szeretteit, ismerősét? Vásároljon fogászati rendelőnkben ajándékutalványt
és ajándékozza meg vele!

Bővebben

Partnereink

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv