Apollonia fogászat: fogászati eszközök
apollonia fogászat icon kolosy téren

12 éve
a Kolosyn

apollónia fogászat icon 8 szék

6 fogászati
szék

apollonia fogászat icon hétvégi ügyelet

Hétvégi
ügyelet

apollonia fogászat kezelések altatásban is

Kezelések
altatásban is

apollonia fogászat tapasztalt szakemberek

Magasan képzett szakemberek

apollonia fogászat évtizedes tapasztalat

Akár több évtizedes tapasztalattal

apollonia fogászat a kolosy téren apollonia fogászat kezelések altatásban is apollonia fogászat 8 székkel

12 éve
a Kolosyn

Kezelések
altatásban is

6 fogászati
szék

Apollonia fogászat ikon: hétvégi ügyelet Apollonia fogászat ikon: szakember Apollonia fogászat ikon: tapasztalat

Hétvégi
ügyelet

Magasan képzett szakemberek

Akár több évtizedes tapasztalattal

Koronák, fogpótlások

Fogorvosaink segítségével önnek tökéletesen szép fogsora lehet! Esztétikai fogászati szolgáltatásaink széles palettájával várjuk minden kedves páciensünket. Klinikánkon porcelán héjakat, fémmentes porcelán koronákat, hidak készítését, fogfehérítést, fogékszert és a fogbeültetést is végzünk.

Látogasson el hozzánk és kérje ingyenes kezelési tervünket, hogy önnek tökéletes mosolya legyen! Az esztétikai fogászat egy újfajta megközelítése a fogászati beavatkozásoknak. Minden esztétikai kezelés magas szintű szakmai felkészültséget és odaadást kíván fogorvosainktól, annak érdekében, hogy pácienseink a számukra lehető legjobb kezelést kapják. Ennek érdekében mind a fogorvosaink, mind pedig a fogtechnikusaink a lehető legjobb minőségű anyagokkal dolgoznak, hogy pácienseink igényeit kielégítsük.

Apollonia fogászat - kerámia héjA héj eltakarja a kisebb hibákat (fogak színe, formája, töredezettsége) és esztétikus látványt nyújt.A fronttájéki fogak látható esztétikai, vagy formai hibáit héjkerámia pótlásokkal korrigálhatjuk. Az eljárás pontos előkészítést és tervezést igényel.

Az egyik legnépszerűbb eljárás napjainkban, hiszen nagyon kevés fogállomány eltávolításával jár, ugyanakkor rendkívül szép és tartós. Az egyik legnagyobb előnye, hogy mindössze néhány mm-t kell eltávolítani a fog felszínéről, azaz a fogat nem kell olyan mértékben lecsiszolni, mint egy korona esetében.

Két típusát különböztetjük meg

A direkt héjat a fogorvos készíti el a rendelőben, az erre a célra szolgáló speciális anyagokból. Az anyagok rétegezési technikával kerülnek a fogfelszínre. Nem ritka, hogy egy direkt héjrestauráció akár 8-10 különböző árnyalat használatával áll elő. Ilyen módon a direkt héj megalkotása valóságos művészi munka. Ezek a típusú héjak egy ülésben, azonnal használhatóan kerülnek a fogfelszínre, tehát nem igénylik a fogtechnikai laboratórium közreműködését. Ennek következtében a kedvező esztétikai eredmény azonnal látható. Alkalmazásuk során a foganyagból a lehető legkevesebbet kell feláldozni (kevesebbet, mint indirekt héjkerámia készítésekor). Sérülékenységük csekélyebb, mint az indirekt héjaké.

Az indirekt kerámiahéjak fogtechnikai laboratóriumban készülnek. Preparálásuk során a fogból 0.5-1 mm-t távolítunk el, tehát ezek készítése során is minimális foganyag-vesztéssel kell számolni. A fogtechnikai laboratórium egy lenyomat alapján készíti el a héjakat. A fogfelszínre ragasztásukhoz egy e célra kifejlesztett speciális ragasztót használunk. Az eredmény azonban nem azonnal látható, hiszen meg kell várni, amíg a fogtechnikai laboratórium elkészíti őket.

Alkalmazási területek:
 • zománchibák, szuvasodások és elszíneződések
 • a fogak metsző éleinek törései, lepattogzásai
 • elszíneződött, gyökérkezelt fogak színkorrekciója
 • fogak közötti rések, hézagok csökkentése zárása
Nem ajánlott héjat készíteni:
 • nagymértékben károsodott frontfogak
 • rossz szájhigiénia
 • nagyfokú harapási rendellenességek
 • nagyon erős éjszakai fogszorítás és fogcsikorgatás esetén.

Apollonia fogászat - EMAX koronaAlapvetően egészségesek a fogai, de nem túl esztétikusak, emaitt azonban félve mosolyog? Nem szeretné fájdalmas és hosszadalmas beavatkozás alá vetni magát?

Ezekre a problémákra nyújtanak megoldást a preparálás nélküli kerámia héjak. Ezzel a gyors és hatásos módszerrel ön rövid időn belül fájdalommentesen visszanyerheti tökéletes fogsorát.Az eljárás során nincs szükség meglévő fogainak érzéstelenítésére és lecsiszolására, csupán csak egy rövid és fájdalommentes előkészítésre.

A preparálás nélküli héjkerámia olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amely döntően meggyőző azon páciensek számára is, akik félnek a fogorvosi beavatkozástól és el szeretnék kerülni a fájdalmat.

Legfőbb előnyei a következők:

 • Kifogástalan esztétikus mosolyt eredményez
 • A meglévő fogak lecsiszolása nélkül, minimális előkészítéssel készül
 • Nagyon rövid idő alatt látványos eredményt produkál
 • Szilárd, minőségi alapanyagból készül, tehát hosszú távú tartós megoldást jelent
 • Teljesen fémmentes és hipoallergén, mivel kerámiából van
 • Anyagában fényáteresztő, tehát áttetsző ragyogást biztosít
 • Megjelenése élethű, tehát nem különböztethető meg a természetes fogaktól

Ennél a kifinomult technológiánál az anyagválasztásnak kiemelt jelentősége van. A nemzetközi kutatások eredménye szerint az IPS e.max® a legerősebb szájba alkalmazott kerámia, amit napjainkban elérhető.

Apollonia fogászat - Procera koronaA Procera korona megkülönböztethetetlen a valódi fogaktól.

A rendszer újdonsága, hogy teljes egészében nélkülözi a fémet a koronák előállításához. A Procera korona a hagyományos fém összetevőket egy különleges ötvözettel, cirkónium-, illetve alumíniumoxiddal váltja ki. Az így készülő váz fehér színű, tehát rendkívül esztétikus. A fényáteresztő-képessége hasonló a saját fogakéhoz, így gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni a valódi fogaktól, és ebben rejlik az új technológia nagyszerűsége.

A Procera korona nem tartalmaz semmilyen fémet, ezért biokompatibilis tulajdonságú. Biológiailag összefér az emberi szervezettel, teljesen szövetbarát. Ez azt jelenti, hogy az allergia kockázata gyakorlatilag kizárt. Kedvező tulajdonságainak köszönhetően az íny tökéletesen egészséges a koronák illetve hidak körül. A Procera korona megkülönböztethetetlen a valódi fogaktól. A Procera csúcsminőségű gyártási technológiája mikrométer pontosságot garantál. A váz ezredmilliméternyi pontosságú, elkészítése teljes egészében számítógép által vezérelt, így az emberi tévedés lehetősége kizárt. Egy háromdimenziós szkenner letapogatja a fogorvos által levett mintából készített gipszmintát, majd az így nyert adatokat interneten keresztül a Svédországban működő Procera központnak továbbítjuk. Az itt elkészített vázra – az előre kiválasztott fogszín alapján – a saját laboratóriumunkban készül a porcelánleplezés, amelynek során porcelánnal vonják be az említett vázat.

További kényelmet jelent, hogy a Procera fogpótlások nem csupán esztétikusak és pontosak, de a lehető legkeményebb anyagból készülnek, ezért 5 év teljes körű garanciát vállal a gyártó.

Apollonia fogászat - cirkónium koronaA mai legmodernebb esztétikai fogászat által kínált csúcsminőségű prémium fogpótlások. Az így készült fogpótlás nem tartalmaz fémet, minden rétege fogszínű. Ez az a fogpótlás típus, amely tökéletesen utánozza saját fogainkrétegeit és természetes átlátszóságát, így ezek a fogpótlások tökéletesen esztétikusak és mindemellett rendkívül tartósak is.

A legtökéletesebb mikron pontosságú széli zárást a mai legmodernebb CAD/CAM rendszer használatával lehet elérni. A fogakról vett lenyomat alapján készített mintát egy háromdimenziós lézer letapogató gép segítségével digitalizáljuk és számítógép által vezérelt gépek készítik a fogpótlások cikónium-dioxid vázát, emberi kéz érintése nélkül, hiba lehetőségeket kizárva.

A végeredmény a tökéletes pontosság és a magasszintű esztétika utánozhatatlan ötvözete!

Kinek ajánljuk a cirkónium-oxid koronát?

 • régi fémkerámia koronájának cseréje szükségessé vált (szürke a széle, fémcsík látható)
 • gyökérkezelt, elszíneződött a foga
 • foghiánya van (a legesztétikusabb pótlás a cirkónium korona)
 • ínygyulladás, kellemetlen lehelet megszüntetése
 • implantációs fogpótlások esetén (cirkónium implantátumra javasolt a cirkónium felépítmény)

A cirkónium oxid korona előnyei:

 • Esztétikus, ultrapontos mivel a cirkónium pótlások a már említett ún. cad/cam eljárással készülnek.
 • Élethű: egy cirkon pótlást gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni a valódi fogaktól.
 • Megbízható, hosszú élettartamú: Az elmúlt 10 évben több millió cirkon korona és híd készült világszerte, a páciensek legnagyobb megelégedettségére. Klinikai vizsgálatok sora kimutatta, hogy a cirkónium pótlások rendkívül megbízhatóak, hosszú évekig, évtizedekig szolgálnak.
 • Biokompatibilis: a cirkónium-oxid nem tartalmaz semmilyen fémet, így az allergia kockázata gyakorlatilag kizárt. Megfelel a legszigorúbb implantológiával kapcsolatos követelményeknek is így az íny tökéletesen egészséges a koronák, ill. a hidak körül.
 • A vállas preparálás miatt az íny egészséges rózsaszínű marad, nem lesz gyulladt, nem kékül el
ARANYKERÁMIA KORONA
Apollonia fogászat - aranykerámia koronaA fogpótlás vázát speciális arany ötvözetből készítjük. Elkészítése a fogorvos és a fogtechnikus részéről nagy pontosságot, így kiemelt figyelmet igényel.Az arany kiválóan önthető, ezért rendkívül pontosan illeszkedő fogpótlástípus, megfelelő ragasztó alkalmazásával így szinte megbonthatatlan széli záródás alakítható ki a fog és a fogpótlás között.

A felhasznált arany természetes baktériumölő, fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik. Allergiát gyakorlatilag nem okoz, szövetbarát, ezeknek köszönhetően az ilyen fogpótlás kihordási ideje a leghosszabb, megfelelő szájhigiénia esetén rendkívül hosszú élettartamú.

FÉMKERÁMIA KORONA
Apollonia fogászat - fémkerámia koronaFémkerámia pótlásokat porcelánleplezéssel készítjük. A pótlás testét valamilyen fémötvözet képezi. Erre a vázra égetik rá a tetszőleges színű porcelánleplezést. A fogpótlás a fém váz révén kellően erős, strapabíró, a porcelán leplezés révén szép. Jelenleg Magyarországon a legtöbb fogpótlás ezzel a módszerrel készül.

KOMBINÁLT FOGPÓTLÁSOK

Apollonia fogászat - kombinált fogpótlásokA korszerű, kivehető fogpótlás az úgynevezett kombinált fogpótlás, amikor a kivehető rész valamilyen a fogsor alatt elrejtett apró finommechanikai rögzítővel kapcsolódik a megmaradt fogakra készült koronákhoz.

Tehát a rögzített hídpótlás előnyeit ötvözi a kivehető fogpótlással. A maradék fogakat híddal merev egységbe foglaljuk, és a kivehető fémvázas fogmű rejtett elhorgonyzással a hídhoz kapcsolódik. Általában akkor alkalmazzuk, ha elegendő számú maradék fog található a front fogak területén, míg az oldalsó területeken a fogak hiányoznak. Stabil, jól funkcionáló kivehető fogpótlás. A rejtett elhorgonyzás révén kiváló esztétikai hatást biztosít. Azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akiknek az oldalsó fogak területén nem készíthető implantátum, vagy az implantátummal járó operációt, és annak költségeit nem vállalják.

Az ilyen módon készült fogpótlás ugyanolyan stabil a szájban, mint egy híd. Nem lötyög, nem emelkedik el, csupán fogtisztításkor kell kivenni. Sok esetben könnyelműen kezelik a foghiány-kérdést, amennyiben nem okoz feltűnő esztétikai problémát. Azt azonban érdemes tudni, hogy már egy fog hiánya is további rendellenességeket okozhat (pl. felborul a kontaktpont-rendszer, a hiányzó foggal szemben lévő fog kiemelkedhet, átalakulnak az erőhatások), fontos hangsúlyoznunk, hogy: nemcsak esztétikai hiányossággal állunk szemben. Mindenképpen érdemes helyreállítani a zárt fogsort a hiány pótolásával. Minél később kerül sor a helyreállításra, annál nehezebb a restauráció.

KIVEHETŐ FOGPÓTLÁSOK

Apollonia fogászat - kivehető fogpótlásokkivehető fogpótlások olyan anyagból készülnek, amelyek lehetővé teszik a fogpótlás állandó hordását. Ez azt jelenti, hogy éjszakára sem szükséges kivenni, csupán arra a néhány percre kell eltávolítani, amíg a fogsort tisztítjuk, lehetőleg minden étkezés után. A fogsor tisztítása fogkefével történik. Ne feledjük, hogy a fogkő a fogsorra is lerakódhat!

Azon pácienseinknek a problémájára is megoldást kínálunk, akiknél a megmaradt kis számú fog miatt rögzített fogpótlás (híd) már nem készíthető. Sokan ilyenkor kétségbeesnek, hogy fogatlanok maradnak, erre azonban ügyelni kell, hiszen a fogatlanság vagy nem megfelelő fogpótlás komoly emésztőrendszeri megbetegedéseket okozhat.

A fogsor használata közben derül ki, hogy melyek azok a pontok, amelyekből a kontrollok alkalmával le kell csiszolni. A féléves kontrollvizsgálat azért is fontos, mert így a kezelőorvos időben észreveszi, mikor szorul alábélelésre a fogsor, amelyet a csontgerinc lassú, de folyamatos sorvadása tesz szükségessé.

Saját (koronázott vagy híddal ellátott) fogakhoz rugalmas vagy merev kapcsokkal rögzülő, de kivehető fogpótlás.

 • részleges műanyag fogsor
 • részleges fémlemezes fogsor

Teljes fogatlan állcsont esetén a száj anatómiai lehetőségeit kihasználva rögzülő, de kivehető fogpótlás.

 • teljes műanyag fogsor
 • teljes fémlemezes fogsor
Ideiglenes fogsor:a végleges fogpótlás elkészültéig viselt fogsor, amelynek számos előnye ismert:
 • gyorsítja a sebgyógyulást
 • lerövidíti a megszokási időt
 • esztétikus
Részleges lemezes fogpótlás esetén a szájban még található fog, ami nagymértékben megnöveli a fogpótlás stabilitását. A fogpótlások anyaga fém és műanyag kombinációja. Előnyük, hogy:
 • a fogpótlás vékony
 • az alaplemez mérete csökkenthető
 • megszokási idő jelentősen lerövidül
 • kevésbé zavarja az ízérzékelést.

Teljes kivehető lemezes fogpótlás fogatlan szájba készül. Rögzítettségét tekintve a felső állcsont anatómiai viszonyai, valamint a szájpadlás szívóhatása kedvező feltételeket teremt a fogsor helyben tartására. Alsó fogsor esetén viszont a sokszor kedvezőtlen anatómiai viszonyok miatt stabil fogsor készítése nehézségekbe ütközhet. A teljes lemezes fogpótlás anyaga keményakrilát vagy rugalmas műanyag lehet.

Koronák, fogpótlások árlista

Fémkerámia korona 62 000 Ft
Fémkerámia korona implantátumra 67 000 Ft
Porcelán korona 60 000 Ft
Cirkon korona 82 000 Ft
Cirkon korona implantátumra* 85 000 Ft
Korona Grádia 32 000 Ft
Héjkerámia korona 60 000 Ft
Ideiglenes korona – rendelői 9 000 Ft
Ideiglenes korona – technikai 12 000 Ft
Ideiglenes korona – hosszú távú 10 500 Ft
Porcelán jacket korona 60 000 Ft
Részleges kivehető protézis/állcsont 110 000 Ft
Rögzített pótlás eltávolítása 18 000 Ft
Protézis Mezostruktúra/állcsont 350 000 Ft
NTI harapásemelő készülék 70 000 Ft
Alábélelés 22 000 Ft
Harapásemelés 25 000 Ft
Teljes árlistánk

Az esztétikai fogászat célja, hogy a pácienseink fogazatát a legjobban és legesztétikusabban helyreállítsuk, ezzel visszaállítva önbizalmukat.

Esztétikai kezeléseinkkel tartós és látványos eredményeket biztosítunk.

Partnereink

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv