Apollonia fogászat - szájsebészet
apollonia fogászat icon kolosy téren

12 éve
a Kolosyn

apollónia fogászat icon 8 szék

6 fogászati
szék

apollonia fogászat icon hétvégi ügyelet

Hétvégi
ügyelet

apollonia fogászat kezelések altatásban is

Kezelések
altatásban is

apollonia fogászat tapasztalt szakemberek

Magasan képzett szakemberek

apollonia fogászat évtizedes tapasztalat

Akár több évtizedes tapasztalattal

apollonia fogászat a kolosy téren apollonia fogászat kezelések altatásban is apollonia fogászat 8 székkel

12 éve
a Kolosyn

Kezelések
altatásban is

6 fogászati
szék

Apollonia fogászat ikon: hétvégi ügyelet Apollonia fogászat ikon: szakember Apollonia fogászat ikon: tapasztalat

Hétvégi
ügyelet

Magasan képzett szakemberek

Akár több évtizedes tapasztalattal

Szájsebészet

A szájsebészet a fogak, az állcsontok és a lágy részek (nyálmirigyek, íny, ajak) elváltozásainak, megbetegedéseinek gyógyításával foglalkozik. Szájsebészeti beavatkozások közé tartozik a foghúzás, gyökerek eltávolítása, nyálmirigy betegségek kezelése, bölcsességfog eltávolítás, rezekció, ciszta műtétek, csontpótló műtétek és fogászati implantáció. Az elszuvasodott bennmaradt vagy betört fogak, ciszták, mint gócok vannak jelen a szervezetben, emiatt számos betegség kiváltó oka lehet. Rendelőnk steril műtővel rendelkezik, ahol magasan képzett szájsebészek látják el a szájsebészeti beavatkozásokat. A beavatkozásokat helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen végezzük el.

Bármilyen szájsebészet beavatkozás után, a gyors gyógyulás érdekében, feltétlenül be kell tartani az orvos által adott tanácsokat!

FOGHÚZÁS

Apollonia fogászat - foghúzásA foghúzás során eltávolítjuk a fogat a szájüregből. A foghúzás előtt röntgenfelvétel készítése szükséges.

A foghúzás nem tartozik a sebészeti beavatkozások közé, általában helyi érzéstelenítésben végezzük, de létezik az ún. sebészeti fogeltávolítás is, melyhez akkor folyamodunk, ha a konzervatív módszerekkel nem sikerült eltávolítani a fogat.

A fogak eltávolításának leggyakoribb oka az előrehaladott fogszuvasodás. Egyéb okai:

 • előrehaladott paradontopátia
 • impaktált fog (az állcsontokból előtörni nem tudó fog)
 • fogszabályozás stb.

A rossz pozícióban növő, de épp fog is eltávolításra kerülhet abban az esetben, ha egy másik ép fogat akadályoz a növekedésben vagy a helyes tisztításban. A nem megmenthető fogakat, foggyökereket el kell távolítani, mert a szervezetben gyulladást, gócot okozhatnak.

A foghúzás gyakori oka lehet a nagy fájdalommal járó gyulladás, teljesen elszuvasodott fog illetve ha fogínysorvadás következtében olyan nagy mértékben károsodtak a fogak, hogy az már mozog.

Klinikánkon a – speciális eszközökkel történt – foghúzás minden esetben helyi érzéstelenítéssel történik, ezért szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez pácienseinknek teljesen fájdalommentes beavatkozás.

A foghúzás után a következő instrukciók betartása fontos a gyógyulás elősegítése érdekében:

 • A foghúzás utáni napokban nagyon fontos a szájhigiénia, lehetőleg naponta többször mossunk fogat, mint normál esetben.
 • Kerüljük az alkohol tartalmú italok fogyasztását, mert a kialakuló vérömleny miatt vérzés lehet.
 • Közvetlenül a foghúzás után ne öblögessünk és köpködjünk.
 • Fájdalomcsillapító szedése megengedett

BÖLCSESSÉGFOG ELTÁVOLÍTÁS

Apollonia fogászat - bölcsességfog eltávolításAkkor beszélünk fogak vagy foggyökerek sebészi eltávolításáról, amikor a fog szabad szemmel nem látható, tehát íny alatt és/vagy csontban van. Pl.: elő nem tört bölcsesség fog stb.A beavatkozás során helyi érzéstelenítést alkalmazunk és az íny megnyitásával, illetve ha szükséges csont eltávolításával férünk hozzá a problémás foghoz, foggyökérhez. Az eltávolítás végeztével sebészi varrással zárjuk a műtéti területet.

Amennyiben az eltávolítandó fog helyére rövidesen implantátum beültetését tervezzük, indokolt a sebészi fogeltávolítás, mert ez lehetővé teszi a környező csontszövetek épségének megőrzését.

Arcüreg zárása: a felső állcsontból eltávolított nagyőrlő miatt megnyílt arcüreg sebészi zárása.
Elő nem tört fogak: a bölcsesség fogak mellett gyakori a felső szemfogak állcsontban maradása. Az elő nem tört fogakhoz az előzőekben már említett műtéti eljárás során jutunk el és eltávolítjuk, vagy amennyiben megoldható fogszabályozós kezelés során helyükre vezetjük azokat.

Apollonia fogászat - gyökércsúcs rezekcióA gyökércsúcs resectió a foggyökércsúcs eltávolítását jelenti, a fog megtartása mellett.

A beavatkozás csak gyökértömött fogak esetén alkalmazható. Amennyiben egy gyökérkezelt fog gyökércsúcsán olyan gyulladásos elváltozás -cista vagy granulóma- maradt, mely gyógyulási hajlamot nem mutat, resectio segítségével eltávolítható a gyulladt rész. A gyulladás oka lehet: a gyökérkezelés során ott maradt gyulladt szövet, vagy akár a gyökérkezelés nem megfelelő körültekintéssel való elvégzése.

A beavatkozás menete:

 • a gyökértömést követően helyi érzéstelenítésben megnyitjuk a gyökércsúcshoz legközelebb eső ínyrészt,
 • eltávolítjuk a fedő csontot; majd a gyökércsúcsot (2-3 mm).
 • Fertőtlenítés után esetleg csontpótló anyaggal feltöltjük a területet.
 • Sebészi varrással zárjuk a sebet.

CSONTPÓTLÁS

Apollonia fogászat - csontpótlásFogbeültetés esetén első lépésként panorámaröntgen, ill. 3D-s CT felvétel alapján meghatározzuk, hogy a páciens csontja megfelelő vastagságú-e az implantátum beültetéséhez. A csont ugyanis elvékonyodhat, felszívódhat. Ez akkor fordul elő, ha valaki hosszú ideig fennálló foghiányos állapot után szánja rá magát a beavatkozásra. Ebben az esetben ezt a területet saját csontjából nyert vagy mesterségesen előállított csontpótló anyaggal töltjük fel. Saját csontot általában az állkapocs csontnak a vastagabb csontállománnyal rendelkező területeiről nyerünk. Amennyiben az egész állcsont el van vékonyodva, a csípőcsontból nyerünk csontanyagot. A saját csontanyag előnyösebb, mert gyorsítja a gyógyulási folyamatot, hamarabb válik beültethetővé a műtéti terület.

Mesterséges csontpótló anyagként az ún. Bond bone-t, Easy graftot vagy Bio-oss-t alkalmazzuk, mely tulajdonságait tekintve nagyban hasonlít az emberi csont anyagához, így könnyen és gyorsan épül be. A csontpótló anyagokat különböző felszívódó, illetve nem felszívódó membránokkal tartjuk a megfelelő helyen. A membránok védik a csontosodást és felületük mentén elősegítik azt.

A páciens számára a csontpótló műtét csekély mértékben megterhelő. A beavatkozást követően duzzanat, véraláfutás, minimális fájdalom előfordulhat, mely fájdalomcsillapítással, illetve hűtéssel kezelhető, rövid időn belül megszüntethető.

SINUS LIFT

Apollonia fogászat - sinus liftA sinus lift vagyis az arcüreg emelés ma már rutinműtét.

Amennyiben a felső állcsonton elvékonyodás tapasztalható, arcfeltöltő műtétet kell végezni. Ez egy speciális csontfeltöltő műtét, melyet orvosi nyelven Sinus -liftnek nevezünk. A műtét gyakorlatilag abból áll, hogy a kezelőorvos felemeli az arcüreg nyálkahártyáját és csontpótló anyaggal tölti fel a csont és a hártya közötti részt, az implantátum behelyezéséhez szükséges vastagságban.

CSONTAUGMENTÁCIÓ

Apollonia fogászat - csontaugmentációKevés csontállomány esetén saját vagy mesterséges csontanyag segítségével növelik a csont térfogatát. A csontbővítmények az elvesztett csontállomány pótlását szolgálják. A foghúzást követően gyakran már pár hónapon ill. éven belül masszív csontsorvadás lép fel. Ha a foghiány miatt keletkező hézagot implantátummal szeretnék lezárni, az gyakran nem lehetséges csontépítés nélkül.

Apollonia fogászat - ciszta műtétA ciszták olyan képződmények, amelyek minden esetben eltávolítandók. Kialakulhatnak gyulladásos folyamatok, vagy fejlődési rendellenességek során. Fájhatnak, de akár lehetnek teljesen fájdalommentesek is. Egy hámmal bélelt tömlőhöz hasonlítanak, melynek belsejében legtöbbször folyadék van. A hámbélés által folyamatosan termelődő folyadék, ezáltal a folyamatos növekedés miatt, a ciszták csontpusztulást okoznak.

A ciszták általában nem okoznak panaszt. A góc gyakran a véletlen folytán válik nyilvánvalóvá, pl. röntgenfelvételen.A fog eredetű ciszták fogelmozdulást is okozhatnak, illetve elődomboríthatják a csontfelszínt is.Eltávolításuk sebészi úton történik. A beavatkozás közben és azt követően a műtéti területet ózonnal fertőtlenítjük.

Apollonia fogászat - kürettálásA fog küret (gyakran kürett , vagy curettage) parodontológiai károsodást szenvedett, esetleg mozgó fogak (fogágybetegség) megtartását célzó beavatkozás, mely a fogágy mély tisztításából áll a minden fog meghatározott felszíneire kialakított speciális küretkanalakkal.

Nyitott és zárt parodontális küret

A fogkő nemcsak a fogak felszínén, hanem a fogíny alatti tasakokban is lerakódhat. Panoráma röntgenen könnyen felfedezhetők a rendellenes területek. A fogkő baktériumok által különösen kedvelt képződmény, amely fő okozója az íny betegségeinek. A kürettel hatékonyan kezelhetjük, így előzve meg az esetleges csont- és ínysorvadást, illetve a fogak elvesztését. Jelentéktelenebb ínytasakok esetében zárt küretet végzünk. Ez a művelet az íny alatti fogkő ultrahangos készülékkel való tökéletes eltávolítását jelenti. A nyitott küret a súlyosabb ínyproblémák kezelését szolgálja. E szájsebészeti beavatkozás során lefejtjük az ínyt, eltávolítjuk a gyulladt szöveteket és a beteg csontszöveteket.

Apollonia fogászat - kürettálás képA műtéti terület fertőtlenítésére ózonterápiát alkalmazunk. Ha jelentős mértékű a csontveszteség, Bio-Oss csontpótlót és membránt használunk a csonthiány eltüntetésére. Az operáció végén varratokkal zárjuk a műtött területet. A beavatkozást követően nagyon fontos a páciens folyamatos utóvizsgálata: 2-4 hetente ajánlatos visszatérni kontrollra. A kezelést kiegészítheti a Bemer mágnesterápia, amely segíti a vérkeringést, gyorsítja ezáltal a sebgyógyulást és a csontregenerálódást.

Apollonia fogászat - altatásMegszűnik a félelemérzetet és fájdalommentessé válik a beavatkozás…
Önök közül biztosan sokan félnek a fogorvosi kezelésektől és annak kellemetlenségeitől, vagy annyira féltek a beavatkozásoktól, hogy még a tükröt is félve engedték a szájukba helyezni.

Elegendő egyetlen rossz tapasztalat is, ami elriasztja a fogászati kezelésre szoruló pácienst a fogorvostól. Van azonban megoldás szorongó pácienseink számára. Ez nem más, mint az altatásos fogászat, mely tökéletesen fájdalommentes. Ön a teljes kezelést átalussza, ébredést követően nem emlékszik semmire.

A páciensek egy részénél az altatás mellett szóló érv, hogy az altatásos fogászat előnyeit kihasználva több fog csiszolása, fúrása, ha szükséges, több fog illetve foggyökér eltávolítása lehetséges egy altatási idő alatt.

Előfordul, hogy az altatásos kezelés a helyi érzéstelenítőkre való érzékenység miatt válik szükségessé. Emellett azok számára is megoldást jelenthet az altatásos fogászat, akik a fogászati kezelések során hányingert éreznek. Ilyenkor, ha szükséges, a fogak betömését is az altatás ideje alatt végezzük el.

Klinikánkon lehetőséget biztosítunk a fogászati, szájsebészeti és implantológiai beavatkozások altatásban történő elvégzésére. Tapasztalt fogorvosaink és altató orvosunk mindent megtesznek, hogy Önnek teljesen fájdalommentesek legyenek az elvégzett kezelések.

Az altatásban végzett fogászati ellátás előnyös lehet azok számára is, akik mindenképpen szeretnék elkerülni az ébrenléti állapotban esetleg érzékelhető kellemetlenségeket. Az altatást aneszteziológus szakorvosunk és szakasszisztensünk végzi, a páciens a kezelés során végig a fogászati székben ül.

Az altatásban történő kezelések árai megegyeznek a hagyományos módon végzett kezelések áraival, a páciensnek csak az altatás díja jelent többletköltséget. A fogászati ellátást követően pácienseinknek lehetősége van a kifejezetten erre a célra kialakított relaxáló helyiségünkben a pihenésre.

Apollonia fogászat - BEMER-féle mágneses terápiaVendégeink gyorsabb gyógyulása érdekében BEMER mágnesterápiás kezeléseket végzünk. Alkalmazási területe igen széles, mert egyforma sikerrel használjuk implantáció, szájsebészeti műtétek, foghúzások után, illetve szájüregi gyulladásos folyamatok esetén. A kezelésekkel serkentjük a csontképződést, erősítjük a csontszövetet és ínygyulladások hatékony kezelésére is alkalmazzuk.

Új készülékünk kiválóan használható a fogászat és a szájsebészet területén.
 • használatával jelentősen csökkennek a beavatkozások utáni komplikációk,
 • nagymértékben segíti és lerövidíti a szájüregi betegségek gyógyulási idejét.

BEMER készülék egy egyedülálló, orvosi eszköznek minősített terápiás rendszer, melynek lényege az elektromágneses mezőt létrehozó impulzus, mely bizonyítottan javítja a szervezet mikrocirkulációs folyamatait. Műtétek után és gyulladásos folyamatok megszüntetésére 3- 4 kezelést javasolunk, melynek időtartama alkalmanként 20 perc. A kezelés teljesen fájdalommentes és semmilyen mellékhatással nem jár.

Szájsebészet árlista

Fogeltávolítás 19 000 – 33 000 Ft
Fogeltávolítás sebészi feltárással 24 000 – 37 000 Ft
Bölcsességfog eltávolítás (sima) 28 000 Ft
Bölcsességfog eltávolítás (sebészi) 38 000 Ft
Tejfog eltávolítás 7 500 Ft
Gyökércsúcs eltávolítás (resectio) 30 000 Ft
Teljes árlistánk

Kínzó fájdalmának hatékony és fájdalommentes megszüntetéséhez jöjjön el klinikánkra!

Szájsebészeink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek magyar és külföldi páciensek kezelésében, így az elvégzett kezelések rutin beavatkozásnak számítanak.

Partnereink

A fogászat a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programok megvalósítása során 20.789.508 Ft támogatásban részesült.

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Új Széchenyi Terv