Miért olyan fontos a szép mosoly?

 Miért olyan fontos a szép mosoly?

Biztos Te is tudod, hogy az első benyomás rettentően fontos. Nem csak randevúknál, de az üzleti megbeszélések, a családi összejövetelek vagy a baráti találkozások során is arcunk millió izma mutatja aktuális lelki állapotunkat, intuícióinkat.

A mosoly két fő kategóriáját Guillaume Duchenne francia orvos határozta meg: létezik a szelfiken látható, kissé erőltetett mosoly, mikor csak a szánk széle húzódik felfelé, illetve van a “szívből jövő” mosoly, mikor a szemkörüli izmok is aktiválódnak, így ott apró ráncok jelennek meg.

Hiszed vagy sem, a mosolygásnak az első benyomásnál több szerepe is van, ugyanis Lee S. Berk a kaliforniai Loma Linda Egyetem professzora szerint mosolyogva jobban bírjuk a stresszt, jobban kezeljük azokat a szituációkat, melyekben kihívások elé állítanak bennünket.

Önmagában tehát a mosolygásnak pozitív hatása van az életünkre, na de mi van akkor, ha valaki nem mer mosolyogni?

A szorongás, mely az önmagunkkal való elégedetlenségből fakad, könnyedén megkeserítheti az életünket. A rendezetlen fogsor, a nem megfelelő szájhigiénia következménye, hogy folyamatosan kontroll alatt tartjuk arcunk izmait, nem engedünk a “feltörő öröm” energiájának. Ebből adódóan a körülöttünk lévők úgy érezhetik, hogy valami nem stimmel – a szorongást ugyanis nem csak mi, annak elszenvedői érezzük, de a környezetünknek is feltűnhet.

Senki nem szeret olyan ember társaságában időt tölteni, akin azt érzi, hogy nem meri elengedni magát, nem meri átadni magát az élménynek. És persze mi is kínlódunk, hiszen ahelyett, hogy önfeledten nevetnénk, arra koncentrálunk, hogy ne nyissuk ki annyira a szánkat, vagy mindig odakapjuk a kezünket, nehogy valaki lássa a fogsorunkat.

Csak Te tehetsz azért, hogy elégedett légy önmagaddal!

Nincs az az influencer, youtuber, életvezetési tanácsadó vagy pszichológus, aki helyetted elintézi, hogy elégedett légy önmagaddal! Az esztétikus, szép fogsor ma már nem egy elérhetetlen dolog, nem a hollywoodi színészek kiváltsága! Az sincs kőbe vésve, hogy ha gyermekkorodban nem kaptál fogszabályozót, akkor már le is mondhatsz a tökéletes mosolyról. A fogszabályozás nem életkorhoz kötött, sőt, az alsó és felső fogsor “rendbetétele” nem csak lelki, de élettani hatással is bír, így javítható a fogazat rágóképessége és a szájhigiénia is könnyeben fenntartható.

A fogszabályozás költséges beavatkozás, viszont talán Te is belátod, hogy az önfeledt nevetés, a szorongás leküzdése nem mérhető anyagi javakban.

Címkék:

Hasonló cikkek

Kapcsolat

Küldjön nekünk üzenetet vagy ha visszahívást kér adja meg nevét és telefonszámát és 24 órán belül visszahívjuk önt!
Üzenet küldés

Írjon nekünk, ha kérdése van, vagy időpontot szeretne foglalni!


Visszahívást kérek!

Adja meg telefon számát és 24 órán belül visszahívjuk önt!