BELSŐ FOGSZABÁLYOZÁS (LINGUAL TECHNIKA)

A hagyományos fogszabályozó készülékektől eltérően, a belső fogszabályzó a fogív belső oldalán halad, így a viselő környezete számára gyakorlatilag láthatatlan.
A világon egyedülálló fogszabályzót Dr. Wiechmann, német fogszabályzó szakorvos fejlesztette ki. Ennek 7-8. generációs változata az úgynevezett INCOGNITO. Dr. Wiechmann világszerte oktat és partnereket képez. Rendelőnk partneri kapcsolatban áll a Top-Service für Lingualtechnik G.m.b.H.-val, a készülék gyártójával, így a gyártás során szorosan együttműködünk a külföldi vállalattal.

A lingual fogszabályozás folyamata:

  • alkalmazásával a megmaradt fogmennyiség megmenthető, megtartható elkerülve a fog koronával történő ellátását.
  • Számítógép rekonstruálja a lehető legjobb helyzetet is, amit az adott anatómiai viszonyok alapján maximálisan el lehet érni (nevezhetjük legideálisabb állapotnak is.).
  • Ezek után computer segítségével meghatározzák, hogy milyen fogszabályozó ívekre (a fogakat összekötő drót) van szükség. (alak, méret szempontjából). Az ívet egy olyan gép hajlítja meg, melyből mindösszesen kettő darab van a világon. Az ívek működésének mechanizmusát, az ún. memória fém adja, minden fogszabályozónak ez az alapja. A NASA fejlesztette ki. A gyártás során kialakítják az ív alakját, ezután, akármilyen torzióban van, akármilyen irányú erő hat rá, mindig az eredeti alakra törekszik majd. Így abba az irányba orientálja a fogakat is.
  • Végül a bescannelt fogfelületre elkészítik a tökéletesen illeszkedő ún. braketteket.
  • A cég központjában megalkotják a kezelési tervet és elküldik a készüléket is.
  • A felragasztás után 3-4 hetente aktiválást végzünk. Ellenőrizzük a készülék hatékonyságát, beállítjuk, ívet cserélünk, stb…

A készülék nem igényel hosszabb hordási időt, mint a hagyományos fogszabályozó! Ez egy egyedileg, a páciens fogaira gyártott, fogászati aranyból készült készülék!

Kapcsolat

Küldjön nekünk üzenetet vagy ha visszahívást kér adja meg nevét és telefonszámát és 24 órán belül visszahívjuk önt!
Üzenet küldés

Írjon nekünk, ha kérdése van, vagy időpontot szeretne foglalni!


Visszahívást kérek!

Adja meg telefon számát és 24 órán belül visszahívjuk önt!