CSONTPÓTLÁS

CSONTPÓTLÁS

Fogbeültetés esetén első lépésként panorámaröntgen, ill. 3D-s CT felvétel alapján meghatározzuk, hogy a páciens csontja megfelelő vastagságú-e az implantátum beültetéséhez. A csont ugyanis elvékonyodhat, felszívódhat. Ez akkor fordul elő, ha valaki hosszú ideig fennálló foghiányos állapot után szánja rá magát a beavatkozásra. Ebben az esetben ezt a területet saját csontjából nyert vagy mesterségesen előállított csontpótló anyaggal töltjük fel. Saját csontot általában az állkapocs csontnak a vastagabb csontállománnyal rendelkező területeiről nyerünk. Amennyiben az egész állcsont el van vékonyodva, a csípőcsontból nyerünk csontanyagot. A saját csontanyag előnyösebb, mert gyorsítja a gyógyulási folyamatot, hamarabb válik beültethetővé a műtéti terület.

Mesterséges csontpótló anyagként az ún. Bond bone-t, Easy graftot vagy Bio-oss-t alkalmazzuk, mely tulajdonságait tekintve nagyban hasonlít az emberi csont anyagához, így könnyen és gyorsan épül be. A csontpótló anyagokat különböző felszívódó, illetve nem felszívódó membránokkal tartjuk a megfelelő helyen. A membránok védik a csontosodást és felületük mentén elősegítik azt.

A páciens számára a csontpótló műtét csekély mértékben megterhelő. A beavatkozást követően duzzanat, véraláfutás, minimális fájdalom előfordulhat, mely fájdalomcsillapítással, illetve hűtéssel kezelhető, rövid időn belül megszüntethető.

SINUS LIFT

A sinus lift vagyis az arcüreg emelés ma már rutinműtét.

Amennyiben a felső állcsonton elvékonyodás tapasztalható, arcfeltöltő műtétet kell végezni. Ez egy speciális csontfeltöltő műtét, melyet orvosi nyelven Sinus -liftnek nevezünk. A műtét gyakorlatilag abból áll, hogy a kezelőorvos felemeli az arcüreg nyálkahártyáját és csontpótló anyaggal tölti fel a csont és a hártya közötti részt, az implantátum behelyezéséhez szükséges vastagságban.

CSONTAUGMENTÁCIÓ

Kevés csontállomány esetén saját vagy mesterséges csontanyag segítségével növelik a csont térfogatát. A csontbővítmények az elvesztett csontállomány pótlását szolgálják. A foghúzást követően gyakran már pár hónapon ill. éven belül masszív csontsorvadás lép fel. Ha a foghiány miatt keletkező hézagot implantátummal szeretnék lezárni, az gyakran nem lehetséges csontépítés nélkül.

Kapcsolat

Küldjön nekünk üzenetet vagy ha visszahívást kér adja meg nevét és telefonszámát és 24 órán belül visszahívjuk önt!
Üzenet küldés

Írjon nekünk, ha kérdése van, vagy időpontot szeretne foglalni!


Visszahívást kérek!

Adja meg telefon számát és 24 órán belül visszahívjuk önt!