Fogászati implantátum

Bármilyen okból történik is, fogaink elvesztése komoly traumával jár. A fogpótlás készítéséhez alkalmazott hidakat vagy kivehető protéziseket sokan meglehetősen kényelmetlennek és esztétikailag sem megfelelőnek találják. A fogbeültetés, vagyis fogászati implantátum segítségével történő fogpótlás jóval nagyobb stabilitást és nagyságrendekkel jobb rágóképességet biztosít. A tökéletes biztonságérzet mellett a fogimplantátum másik előnye, hogy esztétikai hatása is kitűnő. A fogimplantátum tehát a páciensek életminőségének javítását szolgálja.


A fogbeültetés valójában nem fog-, hanem műgyökér-beültetést jelent. A fogbeültetéshez használatos műgyökereknek napjainkban már több mint száz típusa ismeretes. A beavatkozás előtt minden esetben felmérjük pácienseink állapotát, röntgennel pontosan feltérképezzük anatómiai adottságait, az egészségi állapotáról pedig anamnézis lap segítségével veszünk részletes információkat.


A fogimplantátum behelyezéséhez a megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen. A műtéti területnek minden esetben gyulladás-mentesnek kell lennie, így a beavatkozás előtt el kell látni az esetleges problémákat:

 • fogágybetegség
 • fogkő
 • szuvas fog
 • fertőzés

A műtét utáni minél gyorsabb gyógyulás érdekében a kezelőorvos a beteg táplálkozási és dohányzási szokásairól is információkat gyűjt.

Az Apollonia Dental Center azon túlmenően, hogy szakmai hátteréből fakadóan a legbonyolultabb implantációs esetekre is megoldást nyújt, természetesen feladatának tekinti páciensei teljes körű fogászati ellátását. A legkorszerűbb fájdalommentes módszereket alkalmazó fogmegtartó kezelésektől kezdve a fogszabályozáson keresztül minden problémára megoldást kínálunk. Magasan képzett fogorvosaink és felkészült asszisztenseink nem csak fogászati, fogtechnikai, hanem gyermek és felnőtt fogszabályozási problémákat is megoldanak.A fogásztai implantátum

A fogászati implantátum lehet részleges vagy teljes, a fogbeültetés (vagyis a beépített foggyökerek száma és elhelyezkedése) minden esetben attól függ, hogy hány fogról van szó. Teljes fogsor elkészítéséhez pl. felül nyolc-tíz, alul hat-nyolc műgyökér szükséges, amelyekre az implantáció után 3-4 hónappal kerül majd a külön megtervezett fogazat.

Milyen esetekben ajánlható fogászati implantátum?

 • Egy vagy két hiányzó fog esetén (nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására)
 • hátsó, rágó fogak hiánya esetén
 • teljes fogatlanság esetén

A fogimplantátum tehát alkalmas a kifejlett fogak pótlására, legyen szó akár egyetlen fog vagy a teljes fogsor hiányáról.

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a titán fogászati implantátum nagymértékben csökkenti a fogágy sorvadását, így célszerű a fogak elvesztése után célszerű minél hamarabb elvégeztetni a beavatkozást. A fogbeültetés alkalmas a balesetben elvesztett, kitört fogak pótlására is.

A műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük, de igény szerint altatásban is végezhető. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, a fogbeültetés nem jelent nagyobb megterhelést a szervezet számára, mint egy egyszerű foghúzás. A fogimplantátum behelyezését követően duzzanat jelentkezhet, fájdalom léphet fel, ami gyógyszerekkel és jeges borogatással kezelhető.


Mitől függ a fogbeültetés sikeressége, kilökődhet-e a fogimplantátum?

Nem lehetséges hosszú távú siker a szájhigiéniás szabályok szigorú betartása nélkül. A fogászati implantátum ugyan sokkal erősebben kötődik a csonthoz, mint a valódi fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolata sokkal gyengébb. Emiatt a nem megfelelő fog- és szájápolás a beültetett fogak körül nagyobb rombolást képes véghezvinni, mint a szájüreg más részeiben.

Az előírások pontos betartásával a fogimplantátum egy életen át kitarthat.

Kinek nem javasolt implantátum behelyezése? Nem végezhető fogbeültetés fiatal korban (mivel ekkor még az állcsontok fejlődésben vannak), illetve egyes betegségek esetén:

 • súlyos vérképzőszervi betegségek
 • súlyos cukorbetegség, és az ehhez társuló mikro keringési zavarok
 • rákos megbetegedés
 • erős dohányzás
 • túlzott alkoholfogyasztás
 • drogfüggőség
 • gyermekeknél az állcsontok növekedésének befejeződése (kb. 14 éves korig) előtt

Bejelentkezés
Árlista
Alpha Bio NEO implantátum
125 000 Ft
Alpha Bio NEO fej
55 000 Ft
Alpha BIO implantátum
125 000 Ft
Alpha BIO fej
55 000 Ft
Straumann implantátum
195 000 – 205 000 Ft
Straumann fej
95 000 Ft
Csontpótlás BIO-OSS csontpótló anyag/g
67 000 Ft
Sinus Lift műtét (1g csontpótló anyaggal)
185 000 Ft
Csontpótlás saját csonttörmelékkel (nem felszívódó membránnal)
330 000 Ft
Csontblokk műtét
156 000 Ft
Nyitott Curettage/kvadráns
57 000 Ft
Zárt Curettage
37 000 Ft
Altatás (2 óra)
160 000 Ft
Altatás (2 óra felett)
80 000 Ft/óra
BEMER terápia (20 perc)
4 000 Ft

Kapcsolat

Küldjön nekünk üzenetet vagy ha visszahívást kér adja meg nevét és telefonszámát és 24 órán belül visszahívjuk önt!
Üzenet küldés

Írjon nekünk, ha kérdése van, vagy időpontot szeretne foglalni!


Visszahívást kérek!

Adja meg telefon számát és 24 órán belül visszahívjuk önt!