KÜRETTÁLÁS

A fog küret (gyakran kürett , vagy curettage) parodontológiai károsodást szenvedett, esetleg mozgó fogak (fogágybetegség) megtartását célzó beavatkozás, mely a fogágy mély tisztításából áll a minden fog meghatározott felszíneire kialakított speciális küretkanalakkal.

Nyitott és zárt parodontális küret

A fogkő nemcsak a fogak felszínén, hanem a fogíny alatti tasakokban is lerakódhat. Panoráma röntgenen könnyen felfedezhetők a rendellenes területek. A fogkő baktériumok által különösen kedvelt képződmény, amely fő okozója az íny betegségeinek. A kürettel hatékonyan kezelhetjük, így előzve meg az esetleges csont- és ínysorvadást, illetve a fogak elvesztését. Jelentéktelenebb ínytasakok esetében zárt küretet végzünk. Ez a művelet az íny alatti fogkő ultrahangos készülékkel való tökéletes eltávolítását jelenti. A nyitott küret a súlyosabb ínyproblémák kezelését szolgálja. E szájsebészeti beavatkozás során lefejtjük az ínyt, eltávolítjuk a gyulladt szöveteket és a beteg csontszöveteket.

A műtéti terület fertőtlenítésére ózonterápiát alkalmazunk. Ha jelentős mértékű a csontveszteség, Bio-Oss csontpótlót és membránt használunk a csonthiány eltüntetésére. Az operáció végén varratokkal zárjuk a műtött területet. A beavatkozást követően nagyon fontos a páciens folyamatos utóvizsgálata: 2-4 hetente ajánlatos visszatérni kontrollra. A kezelést kiegészítheti a Bemer mágnesterápia, amely segíti a vérkeringést, gyorsítja ezáltal a sebgyógyulást és a csontregenerálódást.

Kapcsolat

Küldjön nekünk üzenetet vagy ha visszahívást kér adja meg nevét és telefonszámát és 24 órán belül visszahívjuk önt!
Üzenet küldés

Írjon nekünk, ha kérdése van, vagy időpontot szeretne foglalni!


Visszahívást kérek!

Adja meg telefon számát és 24 órán belül visszahívjuk önt!