DENTÁLHIGIÉNIA

A fogkő eltávolítás az egyik legfontosabb fogászati beavatkozás.A fogkő olyan helyen alakul ki a fogainkra rakódott lepedékből, ahol a tisztítás nehézkes vagy akadályozott, illetve ahol a szájüreg természetes tisztító mechanizmusai, mint a nyelv és a orca mozgása nem érvényesülnek. A fogkő fogainkon lévő lepedék, mely fogkefével, illetve az otthoni szájhigiéniás eszközökkel már nem eltávolítható. A növekvő fogkő folyamatos gyulladást tart fent a fogíny, illetve a fogágy mentén.

Ha nem távolítjuk el a rendszeresen a lepedéket, étkezések utáni vagy gyakori fogmosással, gyulladás alakulhat ki. Ha a gyulladás kialakult, az íny a fogmosások alkalmával vérzik, távolabb kerül a fogaktól, fáj és vöröses árnyalatú lesz. A fogak mellett ínytasakok jönnek létre, majd a gyulladás egészen a fogágy legmélyebb szöveteire is átterjed, később a csont pusztulása is elkezdődhet. A fogak kilazulnak, mozogni kezdenek, majd ki is eshetnek.

A tökéletesen elkészített tömések és fogpótlások előfeltétele is a jó szájhigiénia és a gyulladásmentes, egészséges íny. A fogászati kezelések megkezdése előtt szükség van egy alapos tisztításra, amely a fogak felszínét, az íny alatt lévő fogkő és lepedék eltávolítását valamint a fogak felszínének polírozását jelenti. A polírozás után a fogak felszíne sokat világosodik, ez szép, esztétikus mosolyt eredményez.

A fogkő eltávolítása

A fogkő eltávolítása a legalapvetőbb eljárás, amelyet alkalmazhatunk a gyulladt íny és a fogágy betegségeinek orvoslásában. A depurálás ( fogkő-eltávolítás ) alkalmával mind a fogkövet, mind a lepedéket és egyéb lerakódásokat maradéktalanul eltávolíthatjuk. A műveletet ultrahangos depurátorral végezzük el.

A kezelés menete:
  • lidocain spray-vel érzéstelenítjük a fogínyt
  • a gép rezgések segítségével távolítja el a nem kívánatos anyagokat a fogról
  • az íny alatt lévő lerakódásokat kézi géppel végezzük el
  • a fogkő eltávolítását követően lepolírozzuk a fogakat, mert a sima felületre sokkal nehezebben tapad rá a lepedék

Az íny feletti és íny alatti fogköveket otthon nem, csak a rendelőben az erre a célra kialakított professzionális nagyfrekvenciás készülékkel (ultrahangos depurátor) lehet eltávolítani. A kezelés fájdalommentes.

A fogkő eltávolítást gyakran kiegészítjük intraorális homokfúvással is, melynek segítségével a legapróbb fogkövek, elszíneződések még a legeldugottabb résekből is eltávolíthatóak.A pácienseinket szájhigiéniai tanácsokkal látjuk el, valamint segítünk a professzionális szájápolás elsajátításában.

Kapcsolat

Küldjön nekünk üzenetet vagy ha visszahívást kér adja meg nevét és telefonszámát és 24 órán belül visszahívjuk önt!
Üzenet küldés

Írjon nekünk, ha kérdése van, vagy időpontot szeretne foglalni!


Visszahívást kérek!

Adja meg telefon számát és 24 órán belül visszahívjuk önt!